• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas distanču slēpotāja Eiduka: Izdevās arī pašai sevi pārsteigt!

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 08:05, 07.12.2022


Latvijas distanču slēpotājai Patrīcijai Eidukai ar labajiem rezultātiem iepriekšējā nedēļā Pasaules kausa (PK) otrajā posmā Lillehammerē izdevās pārsteigt arī pašai sevi, otrdien sarunā ar ziņu aģentūru LETA atzina latviešu slēpotāja.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka Lillehammerē Eiduka desmit kilometru distancē brīvajā stilā ar atsevišķu startu ieņēma 11.vietu, sprintā brīvajā stilā - 12.vietu, bet 20 kilometros klasiskajā stilā ar kopēju startu finišēja 25.vietā.

"Gribētos teikt, ka pamazām sāku ieskrieties. Jāsaka godīgi, ka nebiju domājusi, ka nedēļas nogalē izdosies nostartēt tik labi. Izdevās arī pašai sevi pārsteigt," par rezultātiem Lillehammerē saka 22 gadus vecā slēpotāja.

Pirmajā posmā Somijas pilsētā Rukā Latvijas sportiste sprintā klasiskajā stilā ieņēma 39.vietu, desmit kilometros klasikā bija 30., bet 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja 21.vietu.

Eiduka saka, ka pirmajā posmā viss tika izdarīts apmēram tā, kā viņa to bija iedomājusies.

"Varbūt sprintā klasiskajā stilā gribējās labāk nostartēt, bet jau iepriekš sapratu, ka vēl nebūšu tik labā sportiskajā formā, ka vēl tikai ieskrienos. Līdz ar to arī pirmo posmu vērtēju kā izdevušos," saka slēpotāja.

Viņa skaidro, ka ieskriešanās ir vairāki iemesli. Pirmām kārtām, treniņprocess ir bijis nedaudz savādāks, un treniņplāns netika pielāgots tā, lai savā labākajā formā Eiduka būtu jau sezonas sākumā.

Lielu lomu spēlē arī jaunā komanda, kuras sastāvā šosezon ir sportiste.

"Joprojām nespēju beigt priecāties par iekļaušanos Lielbritānijas komandā. Es pie viņiem jau jūtos kā savējo vidū. Ar viņiem kopā strādāju tikai trīs - četras nedēļas, bet sajūta ir tāda, it kā pazītu viņus jau vairākus gadus," apmierināta ar izdarīto izvēli, Polijas komandu, ar kuru kopā viņa trenējās iepriekšējās trīs sezonas, nomainot ar Lielbritānijas vienību.

"Viņi mani ir tik labi uzņēmuši, ka man tas bija pat mazliet negaidīti. Es treneriem patiesi ieinteresēju, un pārējie sportisti ir tik laipni un atsaucīgi. Varu teikt tikai to labāko," piebilst Eiduka.

Viņa uzsver, ka dalība Lielbritānijas izlasē, kur sasniegtie rezultāti ir vēl augstāki nekā Polijas vienībā, ir solis augšup Latvijas slēpotājas karjerā. Endrjū Masgreivs, piemēram, piektdien desmit kilometru distancē ar atsevišķu startu izcīnīja ceturto vietu.

"Poļiem tik augstas klases sportistu nebija, arī tāpēc, ka komanda bija ļoti jauna. Mēs visas Polijas izlasē bijām junioru un U-23 vecuma slēpotājas. Arī tāpēc rezultāti nebija tik labi, kā tas šobrīd ir britiem," saka sportiste.

Iepriekš Eiduka PK posmos bija ieņēmusi arī augstākas vietas, ierindojoties astotajā un desmitajā vietā, taču piektdien desmit kilometru distancē ar atsevišķu startu izcīnītā 11.vieta deva arī karjeras Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu rekordu (16,73 punkti).

"Protams, PK posmos esmu bijusi arī nedaudz augstākās vietās, taču šos FIS punktus noteikti vērtēju augstāk.

Jau iepriekš bija zināms, ka sportiste izlaidīs trešo PK posmu šonedēļ Norvēģijas trasē Beitustēlenē.

"Šonedēļ mazliet atpūšos. Jau svētdien lidoju uz Šveici, kur decembra vidū notiks nākamais PK posms Davosā. Pēc tam nākamās sacensības būs "Tour de Ski" gadu mijā," par plāniem decembrī saka Eiduka.

Pasaules kausa kopvērtējumā Eiduka ar 224 punktiem ieņem 16.pozīciju, bet līdere ar 528 punktiem ir norvēģiete Tīrila Venga, kura par 76 punktiem apsteidz zviedrieti Frīdu Kārlsoni. Eiduka pēc PK otrā posma ir līdere U-23 ieskaitē, kur otrās vietas īpašnieci norvēģieti Helēni Mariji Fosesholmu pārspēj par 48 punktiem.

Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

Eiduka sezonu sāka novembra vidū Muonio trasē Somijā, kur spēcīgā konkurencē izcīnīja devīto vietu FIS sacensībās desmit kilometru distancē brīvajā stilā. Nedēļu pirms Pasaules kausa sākuma latviete Beitustēlenē desmit kilometros brīvajā stilā bija 12.pozīcijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.