Jonasam ilgu laiku nāksies palikt gultā; lauztas ribas un mugurkaula izaugumi

Sports
LETA 11:21, 30.06.2020 0

Latvijas vadošā motokrosa braucēja Paula Jonasa rehabilitācijas periods ilgs vismaz divus mēnešus, laikrakstam "Latvijas Avīze" atklāja sportista menedžeris Kristers Serģis.

 
Foto: twitter

Jau ziņots, ka Jonass kādu laiku būs spiests pavadīt gultas režīmā, jo vienā no treniņiem guva smagus ribu un mugurkaula savainojumus. Kā pirms nedēļas sociālajos tīklos rakstīja sportists, vienā no treniņiem pirms gaidāmā sezonas turpinājuma viņš piedzīvoja kritienu, kā rezultātā tika lauztas trīs ribas, bet vēl pieci lūzumi konstatēti arī mugurkaula smailajos izaugumos.

Serģis stāsta, ka Jonass traumu guva iesildošajos apļos. "Saniķojās tehnika un krita, trase bija ļoti cieta - motobraucēju valodā tādas sauc par betoniem. Ja tāds kritiens būtu smilšainā trasē, sekas būtu mazākas," laikraksts citē Serģa teikto.

Operācija nebija nepieciešama, bet Jonass joprojām atrodas slimnīcā, un šonedēļ ārstu uzraudzībā varētu sākt rehabilitācija.

"Kritiens bija ļoti smags un traumas sāpīgas. Runāju ar viņu sestdien, lēnām kļūst labāk. Kopumā situācija nav patīkama, spēj pārvietoties, bet pārsvarā guļ. Par sportiskiem mērķiem šobrīd pāragri runāt, vispirms jāatgūst veselība," norāda Serģis.

Ārstu sākotnējā prognoze ir, ka rehabilitācija ilgs astoņas līdz desmit nedēļas. Augustā Ķegumā paredzēts pasaules čempionāta posms, kas Jonasam, visticamāk, ies secen.

Jau pirms pagājušās sezonas sākuma Jonass labu laiku pavadīja rehabilitācijā, jo iepriekš tika veikta ceļgala operācija.

Sezonas pirmajā posmā Lielbritānijā Jonass piedzīvoja vairākas neveiksmes trasē un izcīnīja 18.vietu, bet otrajās sacensībās Nīderlandē viņam par goda pjedestālu liedza pacīnīties vēl pāris kritieni, kā rezultātā iegūta 12.pozīcija.

Līdz sezonas pārtraukuma izsludināšanai Jonass ar 26 punktiem kopvērtējumā bija atrodams 13.vietā.

Pasaules čempionāta motokrosā sezona varētu atsākties 9.augustā Ķeguma trasē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko Romā tiksies ar baltkrievieti Sabaļenku

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar baltkrievieti Arinu Sabaļenku.

Sports Vītoliņš: Pret vāciešiem vairs nebūsim favorīti

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā pret Vācijas valstsvienību būs vienkāršāk spēlēt nekā pirmajos trīs mačos turnīrā, uzskata komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātā spēkosies ar Vāciju

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē tiksies ar Vācijas valstsvienību.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātā uzvar Kazahstānu (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien Ostravā pasaules čempionāta trešajā spēlē ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Kazahstānu.

Lasiet arī

Sabiedrība Saudzēsim Latvijas nēģus: līdz jūlijam makšķerēt aizliegts (+VIDEO)

Baltijas jūrā ietekošās upes ar to baseiniem ir nozīmīgākās nārstošanas vietas.

Ekonomika Dzīvokļu piedāvājums Rīgā aprīlī samazinājies par 6%

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, aprīlī dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā samazinājies par 6%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Veselība Aptauja: Ceturtā daļa iedzīvotāju preventīvi nerūpējas par savu veselību

Katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs par savu veselību ikdienā drīzāk nerūpējas vai nerūpējas vispār, savukārt vairāk nekā puse jeb 56% tai pievērš zināmu uzmanību, tomēr dara to neregulāri, liecina jaunākā Veselības indeksa pētījuma dati.

Veselība Neļauj sāpēm apturēt vasaras baudīšanu

Aiz logiem beidzot iestājusies vasara, kas tā vien mudina spert kāju svaigā gaisā un skriet dažādos piedzīvojumos. Tādos brīžos nedrīkst pieļaut, ka sāpes kājās to liedz. Diemžēl vēnu varikoze var radīt nepatīkamas sāpes, neļaujot pilnvērtīgi atdoties siltajam laikam un doties piedzīvojumos.