Daudzas sporta organizācijas aicina pārcelt Tokijas Olimpiādi

Sports
LETA 12:14, 21.03.2020 0

Norvēģijas Olimpiskajā komiteja (NIF) piektdien aicināja Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) pārcelt 2020.gada Tokijas Olimpiādi.

 

Norvēģijā, tāpat kā daudzviet pasaulē, koronavīrusa izplatības dēļ pilnībā apstājusies sporta dzīve.

"Ņemot vērā to, ka Norvēģijā un lielākajā daļā pasaules šobrīd valda neziņa, nebūtu atbildīgi un pareizi sūtīt sportistus uz olimpiskajām vai paraolimpiskajām spēlēm, kamēr nav uzvarēta pandēmija," teikts NIF prezidentes Bēritas Kjellas paziņojumā.

Līdzīgu pozīciju pauž arī Lielbritānijas Vieglatlētikas asociācijas ("UK Athletics") izpilddirektors Niks Kauards.

"Manuprāt, šobrīd mums vajadzētu nonākt pie secinājuma, ka spēles vajadzētu pārcelt. Ir jāpieņem lēmums, ka olimpiskās spēles un paraolimpiskās spēles nevar norisināties tajā laika periodā, kurā tagad ir ieplānotas," intervijā laikrakstam "Daily Telegraph" pauž Kauards.

Tāpat spēles pārcelt pieprasa arī ASV Peldēšanas federācija ("USA Swimming").

"Lūdzam ASV Olimpisko un paraolimpisko komiteju (USOPC) iestāties par olimpisko spēļu pārcelšanu uz vienu gadu. Šajā situācijā nav pareizās atbildes un arī šis lēmums nebūtu viegls, taču šis ir risinājums, kas piedāvā sportistiem droši un veiksmīgi sagatavoties olimpiskajām spēlēm 2021.gadā. Mudinām USOPC kā olimpiskās kustības līderi likt lietā savu balsi un runāt atlētu vārdā," rakstīts "USA Swimming" paziņojumā.

SOK ik pēc dažām dienām uzstājīgi atgādina, ka Olimpiādes atcelšana vai pārcelšana šobrīd netiek izskatīta. Tāpat SOK iedrošina sportistus gatavoties olimpiskajām spēlēm ar maksimālu atdevi, taču daudzviet sporta infrastruktūra ir slēgta, kas liedz atlētiem trenēties vai arī viņiem nav līdzvērtīgu iespēju kā sāncenšiem, kuriem nav ierobežotu iespēju.

Šobrīd olimpiskajām spēlēm ir kvalificējušies 57% no sportistiem. Valstis var būt drošas par savām izcīnītajām kvotām, jo tās mainītas netiks. SOK gan pieļauj iespēju, ka, nenotiekot kvalifikācijas sacensībām, pārējās ceļazīmes var noteikt pēc federāciju rangiem vai pēc vietām jau aizvadītos kvalifikācijas turnīros.

Tokijas olimpiskajām spēlēm šogad jāpulcē aptuveni 11 000 dalībnieku. Olimpiādes sākums paredzēts 24.jūlijā, bet mēnesi vēlāk noritēs paraolimpiskās spēles.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko Romā tiksies ar baltkrievieti Sabaļenku

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar baltkrievieti Arinu Sabaļenku.

Sports Vītoliņš: Pret vāciešiem vairs nebūsim favorīti

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā pret Vācijas valstsvienību būs vienkāršāk spēlēt nekā pirmajos trīs mačos turnīrā, uzskata komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātā spēkosies ar Vāciju

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē tiksies ar Vācijas valstsvienību.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātā uzvar Kazahstānu (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien Ostravā pasaules čempionāta trešajā spēlē ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Kazahstānu.

Lasiet arī

Ekonomika Dzīvokļu piedāvājums Rīgā aprīlī samazinājies par 6%

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, aprīlī dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā samazinājies par 6%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Veselība Aptauja: Ceturtā daļa iedzīvotāju preventīvi nerūpējas par savu veselību

Katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs par savu veselību ikdienā drīzāk nerūpējas vai nerūpējas vispār, savukārt vairāk nekā puse jeb 56% tai pievērš zināmu uzmanību, tomēr dara to neregulāri, liecina jaunākā Veselības indeksa pētījuma dati.

Veselība Neļauj sāpēm apturēt vasaras baudīšanu

Aiz logiem beidzot iestājusies vasara, kas tā vien mudina spert kāju svaigā gaisā un skriet dažādos piedzīvojumos. Tādos brīžos nedrīkst pieļaut, ka sāpes kājās to liedz. Diemžēl vēnu varikoze var radīt nepatīkamas sāpes, neļaujot pilnvērtīgi atdoties siltajam laikam un doties piedzīvojumos.

Interesanti fakti Valdība lems par 87 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Valdība nākamnedēļ lems par 87 personu, tostarp viena nepilngadīga bērna, uzņemšanu Latvijas pilsonībā.