Olimpiskā lāpa nodota drīzumā jau ceļos uz Japānu

Sports
LETA 14:48, 19.03.2020 0

Tokijas olimpisko spēļu lāpa ceturtdien Panatēnaju stadionā Grieķijā ar tikai dažu cilvēku līdzdalību tika nodota Olimpiādes rīkotāju pārstāvjiem, kuri to drīzumā nogādās Japānā.

 

Svinīgā ceremonija notika vien ar dažu cilvēku līdzdalību, lai izvairītos no riska inficēties ar Covid-19 vīrusu.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) biedrs Spiross Kapraloss lāpu nodeva Tokijas Olimpiādes rīkotāju pārstāvei Naokai Imoto, kura ar lāpas uguni aizdedzināja laternu, kas drīzumā tiks nogādātā Japānā.

Sākotnēji bija paredzēts, ka lāpu uz Japānu vedīs olimpiskais džudo čempions Tadahiro Nomurs un trīskārtējā olimpiskā čempione cīņas sportā Saori Josida, taču Covid-19 vīrusa dēļ ir noteikti ceļošanas ierobežojumi, kā rezultātā neviens no sportistiem nevarēja ierasties Grieķijā.

Imoto bija viena no Atlantas Olimpiādes peldētājām Japānas komandā. Tāpat viņa pašlaik strādā Apvienoto Nāciju Organizācijā (UNICEF), kur veic padomnieka funkcijas izglītības projektos.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka olimpiskās lāpas skrējiens, kam Grieķijā starts tika dots ceturtdien, piektdien Spartas pilsētā tika apturēts, jo ielās devās liels interesentu skaits, lai arī iepriekš cilvēki tika aicināti palikt mājās, lai pasargātu sevi no inficēšanās riska ar Covid-19 vīrusu.

Paredzēts, ka lāpa Japānā atgriezīsies 20.martā un savu ceļu turpinās caur 47 prefektūrām. Lāpas stafetes sākums Japānā plānots Fukušimā, kas ir aptuveni 250 kilometru attālumā no Tokijas. Kopumā lāpas stafete ilgs 121 dienu un Tokijas olimpiskajā stadionā ieradīsies tieši 24.jūlijā uz atklāšanas ceremoniju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Sports Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē negūst vārtus un papildlaikā zaudē norvēģiem

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Norvēģijai.

Sports Latvijas hokeja izlasei pievienojas uzbrucējs Dzierkals

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas pirms gaidāmā pasaules čempionāta piektdien papildināja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Sports Latvijas hokejisti aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas valstsvienību.

Lasiet arī

Ekonomika Uzņēmējdarbība attīstījās Zemgalē, iztērējot gandrīz miljonu eiro (+VIDEO)

Projektā tika atbalstīti ne tikai biznesu īpašnieki, bet arī pašvaldību speciālisti.

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).