Lūk, kādas prēmijas par zeltu PČ varētu saņemt Dadzīte un Apinis

Sports
LETA 21:31, 11.11.2019 0

Latvijas paravieglatlēte Diāna Dadzīte par pasaules čempionātā Dubaijā izcīnīto zelta medaļu šķēpmešanā un paralimpietis Aigars Apinis, kurš pagājušonedēļ ieguva zelta medaļu diska mešanā, varētu saņemt līdz 28 458 eiro katrs, aģentūrai LETA norādīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

 

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru, Dadzīte un Apinis var pretendēt uz naudas balvām par sasniegumiem pasaules čempionātā.

Latvijas Paralimpiskajai komitejai IZM ir jāiesniedz iesniegumi par naudas balvu piešķiršanu. Šajā gadījumā iesniegumi jāiesniedz līdz nākamā gada 15.oktobrim, jo apbalvošanas periods ietver sasniegumus līdz kārtējā gada oktobra vidum. Severs atzīmēja, ka iesniegumi kopā ar citu federāciju pieteikumiem tiks virzīti izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē, un padomes priekšlikumi par naudas balvu piešķiršanu tiks iesniegti izskatīšanai valdībā. Precīzus naudas balvu apmērus pēc padomes ieteikuma noteiks valdība.

Tāpat IZM pārstāvis norādīja, ka 2020.gadā notiks Paralimpiskās un Olimpiskās spēles, kurās par augstiem sasniegumiem pienākas apbalvojums. Ja minētie sportisti ieņems godalgotas vietas arī Paralimpiskajās spēlēs, tad viņi saņems naudas balvu par vienu - augstāko - sasniegumu.

Severs pastāstīja, ka nākamgad ministrijas budžetā izciliem sasniegumiem sportā ir plānoti līdzekļi 42 686 eiro apmērā, tomēr piebilda, ka naudas balvas gandrīz vienmēr piešķir no papildu līdzekļiem, jo tās iepriekš parasti neplāno.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko pārliecinoši iekļūst Madrides «WTA 1000» turnīra trešajā kārtā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību trešo kārtu.

Sports Latvijas hokeja izlase aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Lozannā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici.

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Lasiet arī

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Ekonomika Rīgas ostā pārkrauto kravu apmērs pirmajā ceturksnī sarucis par 10,8%

Rīgas brīvostā šogad pirmajos trijos mēnešos pārkrauti 4,708 miljoni tonnu kravu, kas ir par 10,8% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas publiskotā informācija.

Kultūra Luvra varētu piešķirt portretam «Mona Liza» atsevišķu telpu

Pasaules slavenākajam Leonardo da Vinči portretam "Mona Liza" Luvrā varētu atvēlēt atsevišķu telpu, sestdien paziņoja muzeja prezidente.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.