Ostapenko Luksemburgā cīnās par savu otro finālu nedēļas laikā

Sports
LETA 10:15, 19.10.2019 0

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko šodien Luksemburgas WTA "International" pusfinālā tiksies ar Krievijas tenisisti Annu Bļinkovu.

 
Foto: LETA

Mačs sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā atrodama 63.vietā un šajā turnīrā piedalās ar rīkotāju īpašo ielūgumu, bet viņas pretiniece ir 66.pozīcijā un šajās sacensībās saņēmusi astoto numuru.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 110 WTA ranga punktus, kas palīdzēs veikt kāpumu rangā.

Finālā šī mača uzvarētāja tiksies ar vācieti Jūliju Gērgesu (WTA 26.) vai Kazahstānas tenisisti Jeļenu Ribakinu (WTA 43.).

Abām tenisistēm šī būs pirmā savstarpējā spēle profesionālajā tenisā.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:3) uzvarēja 17 gadus veco amerikānieti Ketrīnu Maknelliju, otrajā kārtā ar rezultātu 4-6, 6-2, 6-2 pārspēja turnīra pirmo raketi Elīzi Mertensu no Beļģijas, bet ceturtdaļfinālā guva virsroku 6-1, 6-1 pār ranga trešā simta tenisisti Antoniju Lotneri no Vācijas.

Tikmēr Bļinkova pirmajā kārtā ar 6-4, 6-0 pārspēja pagājušajā svētdienā Lincā triumfējušo amerikānieti Koko Gofu, otrajā kārtā ar 6-0, 6-1 sagrāva vācieti Tatjanu Mariju, bet ceturtdaļfinālā ar 6-3, 1-0 uzvarēja tautieti Margaritu Gasparjanu, kura otrajā setā izstājās.

Ostapenko svētdien Lincā WTA "Intnernational" sacensībās spēlēja savā sezonas pirmajā finālā, kurā gan cieta zaudējumu daudzsološajai amerikānietei Koko Gofai. Šosezon 2017.gada "French Open" čempiones bilance ir 25 uzvaras un 27 zaudējumi, Latvijas tenisistei līdz oktobrim aizvadot neveiksmīgu sezonu.

Jau ziņots, ka Lincā Ostapenko treneru kolektīvam pievienojusies slavenā Francijas tenisiste Mariona Bartoli, kura 2013.gadā triumfēja Vimbldonas čempionātā, bet rangā savulaik iekļuva pirmajā desmitniekā.

Tikmēr Bļinkova septembrī uzvarēja 125K sērijas turnīrā ASV, bet pēc tam sasniedza pusfinālu "International" sacensībās Ķīnā. Šosezon 22 gadus vecā krieviete uzvarējusi 47 reizes un zaudējusi 26 reizes. Viņa gan bieži spēlē arī ITF turnīros un WTA sacensību kvalifikācijās.

Ostapenko Luksemburgā iepriekš nav spēlējusi, bet viņas pretiniece šeit spēlē otro reizi, pērn apstājoties otrajā kārtā.

Turnīrs Luksemburgā notiek uz cietā seguma.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Olimpiskā uguns rīt ieradīsies Francijā

Trešdien Francijas ostas pilsētā Marseļā ieradīsies olimpiskā uguns, un paredzams, ka to sagaidīs ap 150 000 cilvēku.

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Dāvis Bertāns: pēdējos trīs gadus esmu apsvēris atgriešanos Eiropā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šo sezonu uzsāka vienā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienībām Oklahomasitijas "Thunder", bet ziemā tika aizmainīts uz vienu no pastarītēm Šarlotas "Hornets", atzīst, ka pēdējos gados ir domājis par atgriešanos Eiropā.

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā desmito pozīciju

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabāja desmito vietu, bet Darja Semeņistaja par deviņām vietām atkāpās uz 122.pozīciju.

Lasiet arī

Sports «Valmierai» par nodokļu parādu atņem trīs punktus kopvērtējuma tabulā

Latvijas futbola virslīgas komandai "Valmiera" par nenomaksātiem nodokļiem atņemti trīs punkti čempionāta kopvērtējuma tabulā, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Interesanti fakti Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 Patria bruņumašīnu

Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 "Patria" bruņumašīnu, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pasaule Lietuvas muitnieki novērš divu «Tesla Cybertruck» izvešanu uz Baltkrieviju

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas.

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.