• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aptauja: Halovīnu atzīmēs vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:18, 28.10.2024


Halovīnu 31.oktobrī atzīmēs vairāk nekā puse jeb 58% Latvijas iedzīvotāju, liecina pētījumu aģentūras "Tribus" oktobrī veiktās aptaujas dati.



Paredzams, ka bērniem būs iespēja tikt pie gardumiem aptuveni katrā piektajā mājsaimniecībā, jo 22% aptaujāto plāno sagatavot saldumus, ar ko cienāt saldumu meklētājus. Lielāka iespēja izprasīt saldumus būs Zemgalē, kur ar tiem būs nodrošinājušies 26% aptaujāto, un Rīgā, kur šis rādītājs ir par vienu procentpunktu zemāks.

Citi biežākie Halovīna atzīmēšanas veidi ir ķirbja izgrebšana, uz ko norādījuši 17% aptaujāto, Halovīna filmu vai animācijas filmu skatīšanās (16%), mājas izdekorēšana (12%) un došanās uz Halovīna svinībām vai ballīti (12%).

Retāk iedzīvotāji plāno pārģērbties vai izmantot Halovīnu maskas (9%), paši organizēt Halovīna svinēšanu (7%) un doties saldumu medībās (7%). Savukārt vēl 8% norāda, ka paši nesvinēs, bet bērni dosies saldumu meklējumos.

Visbiežāk Halovīnu atzīmēt plāno jaunieši vecumā no 18 līdz 25 gadiem - 40% no viņiem plāno skatīties filmas vai animācijas filmas Halovīnu tematikā, aptuveni trešā daļa jeb 36% plāno sagatavot saldumus, ar ko cienāt saldumu meklētājus, un izgrebt ķirbi, uz ko norādījis 31% respondents.

Pētījumu aģentūras "Tribus" veiktajā aptaujā tiešsaistē piedalījās 902 respondenti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Plāno piešķirt vēl trīs miljonus eiro Rīgas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem

Rīgas dome plāno piešķirt papildu aptuveni trīs miljonus eiro galvaspilsētas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem, paredz šonedēļ Satiksmes un transporta lietu komisijas atbalstītais lēmumprojekts.

Sabiedrība Jūrmalā vēlas veicināt ātrāku lēmuma pieņemšanu par koku ciršanu

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai ir nodots saistošo noteikumu projekts par kārtību, kas nosaka koku ciršanu ārpus meža un apstādījumu aizsardzību Jūrmalā, paredzot atvieglot lēmumu pieņemšanu, ziņo pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Kā ērti pārslēgties uz ziemas laiku, dzīvojot Latvijā (+VIDEO)

Lai taupītu enerģiju un mazinātu elektrības rēķinus, iesaka izvēlēties energoefektīvas spuldzes.

Sabiedrība Valsts piedāvā iegādāties noziedzniekiem izņemtus ziedu sīpolus

Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) izsludinājusi krimināllietās izņemto lietisko pierādījumu realizāciju, piedāvājot izsolē iegādāties trīs veidu ziedu sīpolus par vismaz 230 000 eiro, liecina aģentūras paziņojums.