• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Plāno piešķirt vēl trīs miljonus eiro Rīgas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:31, 27.10.2024


Rīgas dome plāno piešķirt papildu aptuveni trīs miljonus eiro galvaspilsētas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem, paredz šonedēļ Satiksmes un transporta lietu komisijas atbalstītais lēmumprojekts.


Foto: LETA

Pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments programmā "Pilsētas transportbūvju uzturēšana" lūdza akceptēt 4,5 miljonu eiro pārnesi no pašvaldības investīciju programmas Rīgas ielu dubultās virsmas apstrādei un asfalta atjaunošanai pēc pilnas tehnoloģijas.

Tāpat šajā programmā departaments lūdzis par 1 034 038 eiro lielāku dotāciju ielu ikdienas uzturēšanas darbiem. No tiem 257 666 eiro paredzēti dežūrām ziemas apstākļos trešās kategorijas ielās, 275 484 eiro - gājēju pāreju zonu ielu krustojumos attīrīšanai no sniega, 480 314 eiro - ielu seguma bedrīšu remontam ikdienas uzturēšanas laikā tādās ielās kā Brīvības, Tēriņu un Vaidavas, bet 20 574 eiro nepieciešami labiekārtojuma elementu - soliņu, atkritumu urnu un vides objektu - remontam un atjaunošanas darbiem.

Savukārt programmā "Ārtelpas labiekārtošana un uzturēšana un iekškvartālu, piebraucamo ceļu remonts" departaments lūdza palielināt budžeta dotāciju un attiecīgi uzturēšanas izdevumu finansējumu par 1 959 734 eiro. Tostarp atbilstoši jaunajam iepirkumam un Rīgas domes lēmumam par pilsētas pirmās, otrās un trešās kategorijas ielu ietvju tīrīšanu ziemas apstākļos ir nepieciešami 1 761 723 eiro, bet 141 700 eiro vajadzīgi centralizētai lapu savākšanai no iedzīvotājiem un to izvešanai.

Savukārt 53 973 eiro vajadzīgi jūlija izskaņas vētras radīto bojājumu novēršanai - celmu izvešanai, vētras nogāzto koku, zaru, lapu savākšanai un izvešanai un Anniņmuižas parkā bojātā rotaļu laukuma atjaunošanai. Departamentā norāda, ka pašvaldība ir saņēmusi 2338 eiro transfertu no valsts budžeta vētras postījumu daļējai novēršanai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Jūrmalā vēlas veicināt ātrāku lēmuma pieņemšanu par koku ciršanu

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai ir nodots saistošo noteikumu projekts par kārtību, kas nosaka koku ciršanu ārpus meža un apstādījumu aizsardzību Jūrmalā, paredzot atvieglot lēmumu pieņemšanu, ziņo pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Kā ērti pārslēgties uz ziemas laiku, dzīvojot Latvijā (+VIDEO)

Lai taupītu enerģiju un mazinātu elektrības rēķinus, iesaka izvēlēties energoefektīvas spuldzes.

Sabiedrība Valsts piedāvā iegādāties noziedzniekiem izņemtus ziedu sīpolus

Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) izsludinājusi krimināllietās izņemto lietisko pierādījumu realizāciju, piedāvājot izsolē iegādāties trīs veidu ziedu sīpolus par vismaz 230 000 eiro, liecina aģentūras paziņojums.

Sabiedrība Novembris Latvijā sāksies ar vētru, stipru lietu un sniegu

Nākamās nedēļas otrajā pusē Latviju sasniegs spēcīgs ciklons, kas var atnest vētru un daudz nokrišņu, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Trešdien Rīgā sāks marķēt pirmās droša patvēruma vietas

Trešdien Rīgas pašvaldība sāks marķēt pirmās droša patvēruma vietas, kas ir piemērotas iedzīvotāju pasargāšanai katastrofu un militāra apdraudējuma gadījumā, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Rinda uz ilgstošo sociālo aprūpi Rīgā pusgada laikā dubultojusies

Rinda uz ilgstošo sociālo aprūpi Rīgā pusgada laikā pieaugusi divas ar pusi reizes, kas ir vairāk nekā iepriekšējā gadā kopumā, norāda Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Juris Radzevičs (GKR).

Sabiedrība Brīvības laukumā atzīmēs Baltijas ceļa 35.gadadienu

Godinot Baltijas ceļa 35.gadadienu, Rīgas pašvaldība aicina piektdien, 23.augustā, apmeklēt tās rīkoto koncertu "Vienoti brīvībai" un starptautisko izstādi "Akcija Baltijas ceļš - vienoti brīvībai " Brīvības laukumā.

Sabiedrība Rīgas Anniņmuižas parku plāno noteikt par mežaparku

Rīgas Anniņmuižas parku plānots noteikt par trešo mežaparku pilsētā, paredz Anniņmuižas mežaparka apsaimniekošanas un aizsardzības saistošie noteikumi, kurus otrdien atbalstīja Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja.