• Severīns,
  • Urzula
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Personīgās izaugsmes treneri palīdz latviešiem iegūt pašapziņu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 11:57, 21.10.2024


Valstī ir 13 tūkstoši jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kas nemācās un nestrādā.


Nekad nav par vēlu apgūt jaunas prasmes.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka Latvijā 2023.gadā bija 13 tūkstoši jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kas nemācās un nestrādā. Ar mērķi veicināt jauniešu nodarbinātību tika izveidota programma Youth Empowered (jeb Latvijā - Panākumu skola), kas kopš 2017.gada jau ir palīdzējusi gandrīz miljonam jauniešu visā pasaulē, sniedzot viņiem zināšanas un prasmes, kas noderēs karjeras ceļa sākumā. Šogad pasākumā, ko kopīgi realizē četras valstis - Latvija, Lietuva, Igaunija un Polija - piedalījās rekordliels skaits dalībnieku - vairāk nekā 10 000 no visām šīm valstīm. Pasākuma laikā Mentors4Starters prezentēja īpašu, Z paaudzei paredzētu mācību platformu, kas izveidota ar The Coca-Cola Foundation atbalstu.

Iniciatīva Youth Empowered piedāvā jauniešiem ne tikai teorētiskas zināšanas, bet tā galvenokārt nodrošina praktiskus rīkus, lai palīdzētu jauniešiem veiksmīgi uzsākt profesionālās gaitas.

Jauniešiem karjeras sākumposmā nereti ir šaubas un neskaidrība, kādu ceļu izvēlēties, tāpēc noderīgs ir pieaugušo atbalsts - gan zināšanas un padomi no jomas ekspertiem, gan iedvesmojoši karjeras pieredzes stāsti. Tieši to piedāvā Youth Empowered programma, kuras ietvaros jauniešiem Latvijā ir iespēja tikties ar dažādu nozaru ekspertiem un izzināt vairāk par darbu nākotnes profesijās. Latvijā projekts šogad tiek īstenots, piedāvājot gan klātienes un tiešsaistes lekcijas sociālā riska jauniešiem ar praktiskiem padomiem darba meklēšanā, gan organizējot semināru jauniešiem Panākumu skola.

Skills4Future ļauj apgūt nākotnes prasmes, lai kur tu atrastos

Šogad semināra Panākumu skola 2024 laikā tika prezentēta mūsdienīga izglītības platforma Skills4Future, kas paredzēta jauniešiem, kuri pavisam drīz nonāks darba tirgū vai jau ir ieguvuši darba pieredzi. Tomēr tās piedāvātais saturs noderēs ikvienam, kas vēlas atrast savu ceļu dinamiski mainīgajā pasaulē un darbā izmantot jaunākās tehnoloģijas, kuru pamatā ir mākslīgais intelekts. Skills4Future ir viegli pieejams zināšanu avots, kas papildina programmu Youth Empowered.

Platforma piedāvā piecus tematiskos video lekciju moduļus, ko vada atzīti Polijas un Lietuvas eksperti:

-"Tavs pirmais darbs" - Dr. Marija Belka, uzņēmēja un pasniedzēja, Mentors4Starters līdzdibinātāja,

-"Tehnoloģiju prasmes nākotnei" - Petrs Psils, inovators un izstrādātājs, kurš strādā pie mākslīgā intelekta un tehnoloģijām, lai sniegtu atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti,

-"Darbs ar mākslīgo intelektu" - Antans Bernatoniss, uzņēmējs un mākslīgā intelekta eksperts, dibinājis aģentūru Why AI, kas specializējas uzņēmumu apmācībā mākslīgā intelekta rīku ieviešanā,

-"Uzņēmējdarbība un radošums" - Maja Bohoševiča, uzņēmēja un aktrise,

-"Labbūtība darba vietā" - Joanna Hmura, psiholoģe un koučs.

Visa mācību gada garumā dalībniekiem būs iespēja izmantot saistošus mācību materiālus un tīmekļseminārus, kas sniegs pamatzināšanas vairākās praktiskās jomās, piemēram, mākslīgā intelekta pielietojums dzīvē un darbā vai pievilcīga CV izveide. Svarīgs platformas elements ir sertifikācija, kas apliecina kursa pabeigšanu un iegūtās prasmes. Platforma piedāvā saturu 5 valodās: latviešu, poļu, angļu, lietuviešu un igauņu. Visi materiāli un informācija par programmu ir pieejama pēc reģistrācijas vietnē www.skills4future.org.

Projektu Skills4Future ir izveidojis fonds Mentors4Starters ar The Coca-Cola Foundation finansiālu atbalstu. Skills4Future projekts tiek īstenots ar Polijas izglītības ministrijas, Tehnoloģiju un attīstības ministrijas un Digitalizācijas ministrijas goda aizbildnību.

Šī gada Youth Empowered programma ir oficiāli sākusies!

Šī gada Youth Empowered programmas atklāšanas pasākumā Coca-Cola HBC ģenerāldirektore Polijā un Baltijas valstīs Ruža Tomiča Fontana un Coca-Cola Services ģenerāldirektors Polijā un Baltijas valstīs Tomass Ots dalījās savā profesionālajā pieredzē ar Polijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas jauniešiem. Savukārt Latvijā seminārā Panākumu skola 2024 uzstājās Banku augstskolas rektore Līga Peiseniece, kas prognozēja, kādas profesijas būs pieprasītas nākotnē, neatkarīgā karjeras konsultante un personālvadības speciāliste Baiba Lauva pastāstīja, kādi ir ieguvumi un trūkumi, strādājot kā pašnodarbinātajam vai kā darbiniekam uzņēmumā. Uzņēmēja Egija Gailuma atklāja savu aizraujošo karjeras pieredzes stāstu un gūtās atziņas, savukārt brīvprātīgā mentore un Mentor Latvia biedre Evija Mirķe iepazīstināja jauniešus ar brīvprātīgā darba nozīmi karjeras veidošanā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Eksperti: aukstā laikā ceļu satiksmes risks Latvijā palielinās (+VIDEO)

Lielākās atlīdzības saistītas ar transportlīdzekļa transportēšanu.

Sabiedrība Naktī uz svētdienu notiks pāreja uz ziemas laiku

Šonedēļ naktī no sestdienas uz svētdienu, 27.oktobri, plkst.4 Latvijā notiks pāreja no vasaras uz ziemas laiku, kad pulksteņa rādītāji būs jāpagriež vienu stundu atpakaļ.

Sabiedrība Nedēļas pirmajā dienā vietām gaidāms neliels lietus

Pirmdien vietām Latvijas rietumu un centrālajā daļā mazliet līs, vakarpusē uzlīs daudzviet valstī, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība No pirmdienas Latvijā gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā strauji jāsāk domāt par inovācijām, kas mazinātu spiedienu darba tirgū

Latvijā ir strauji jāsāk domāt par inovāciju ieviešanu, lai mazinātu spiedienu darba tirgū, ko rada mazais pieejamo darbinieku skaits, intervijā aģentūrai LETA sacīja pētījumu un vadības konsultāciju uzņēmuma "Figure Baltic Advisory" valdes locekle un vecākā konsultante Anta Praņēviča.

Ekonomika Latvijas darba tirgū iezīmējušās negatīvas tendences (+VIDEO)

Bezdarba līmenis valstī bija par 0,7 procentpunktiem augstāks nekā vidēji Eiropas Savienībā.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.

Ekonomika Latvijas iedzīvotāji par labāku darbavietu uzskata valsts sektoru

Latvijā 52% iedzīvotāju par labāku darbavietu uzskata valsts sektoru, tviterī raksta pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.