• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Piedāvā atcelt 15 eiro pieprasīšanu par maksāšanas paziņojumu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:31, 03.10.2024


Ar iesniegtiem grozījumiem paredzēts atcelt prasību dzīvokļu īpašniekiem un ēku kopīpašniekiem maksāt 15 eiro par maksāšanas paziņojuma par maksu par zemes lietošanas tiesībām sagatavošanu un nosūtīšanu.



Saeimas frakcijas "APVIENOTAIS SARAKSTS - Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu Apvienība, Liepājas partija" (AS) deputāti sagatavojuši un iesnieguši grozījumus likumā "Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937.gada Civillikuma ievada, mantojuma tiesību un lietu tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un piemērošanas kārtību". Ar tiem paredzēts atcelt prasību dzīvokļu īpašniekiem un ēku kopīpašniekiem maksāt 15 eiro par maksāšanas paziņojuma par maksu par zemes lietošanas tiesībām sagatavošanu un nosūtīšanu.

AS frakcijas vadītājs Edgars Tavars:

"15 eiro acīmredzami ir nesamērīga cena par rēķina sagatavošanu un lieks slogs daudziem dzīvokļu īpašniekiem. Jāatzīst, ka šāds Saeimas lēmums ir bijis kļūdains. Tas godīgi jāatzīst un kļūda jālabo. "

"Prasība dzīvokļu īpašniekiem un ēku kopīpašniekiem maksāt 15 eiro par maksāšanas paziņojuma par maksu par zemes lietošanas tiesībām sagatavošanu un nosūtīšanu Latvijas sabiedrībā ir izraisījusi sašutumu, tostarp norādīts, ka šāda norma par maksājuma apmēru nav pienācīgi izvērtēta, kā arī šādus paziņojumus var nosūtīt digitāli, tādējādi būtiski ieekonomējot personu finanšu līdzekļus", - teikts Apvienotā saraksta paziņojumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Rosina noteikt kriminālatbildību par kaitniecisku darbību

Priekšlikums paredz par to sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu.

Sabiedrība VID saņems informāciju par skaidras naudas darījumiem vērtībā virs 750 eiro!

Varas iestādes vēlas stingrāk kontrolēt skaidras naudas apriti.

Sabiedrība Paredzēti stingrāki ierobežojumi tiem, kuri spēlē azartspēles

Tiks ierobežota arī spēlētāja ilgstoša dalība azartspēlēs vai interaktīvajās azartspēlēs, iespējami samazinot nodarīto kaitējumu indivīda veselībai.

Veselība Veicināt zāļu pieejamību un uzraudzību

Lai veicinātu zāļu un medicīnas ierīču uzraudzību un pieejamību, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 12.jūnijā, trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus Farmācijas likumā.