Rīgas Centrā ir atjaunota vērtīga art deco stila ēka (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 07:08, 28.09.2024 0

Īpaši augstie griesti ļauj pacelties augšup un dzīvojamo telpu izbūvēt divos līmeņos.

 

Rīgā prezentē projektu Krišjāņa Barona ielā 69. HALLO LOFT atrodas restaurētā 1928.gada Art Deco ēkā, kas sākotnēji kalpojusi kā telegrāfa centrāle, godinot un atdzīvinot Rīgas arhitektūras mantojumu.

Vēsturiskā ēka, kas tagad rotājas svaigi zaļajos toņos, celta 1928.gadā pēc arhitekta Dāvida Zariņa projekta telegrāfa centrāles vajadzībām. Arhitektūras mantojums šai ēkai sniedz īpašu vērtību - savulaik Art Deco stils kļuva par īpaši iecienītu izvēli tieši ar moderno laikmetu saistīto ēku būvniecībā.

Pēc atdzimšanas jeb renovācijas, nama unikalitāte ir mērāma vairākos aspektos: izvēlētais zaļganais fasādes tonis, Art Deco stila arhitektūrai raksturīgie vizuālie efekti, centrālā atrašanās vieta, kā arī iekštelpu oriģinalitāte. Loft tipa dzīvokļiem ir augsti griesti, nestandarta plānojumi, plaši logi un nebeidzamas iespējas interjera dizaina risinājumos. Īpaši augstie griesti ļauj pacelties augšup un dzīvojamo telpu izbūvēt divos līmeņos, otrajā līmenī ierīkojot guļamzonu vai, piemēram, mājas biroju ar bibliotēku.

"Īpašumus izvērtējam, koncentrējoties uz to potenciālu, vēsturisko vērtību un atrašanās vietu. Loft ēku izvēlējāmies, pateicoties tās izcilajai lokācijai Rīgas centrā un unikālajām arhitektūras iezīmēm, kas piedāvā lielisku iespēju atdzīvināt un integrēt to pilsētas modernajā ainavā. Iepriekš esam veiksmīgi realizējuši Hoffmann Rezidence projektu Kuģu ielā 13, kur renovējām 20.gadsimta sākumā celtu ēku, piešķirot tai jaunu elpu un funkcionālu nozīmi mūsdienu pilsētvidē. Rīgas vēsturiskajā centrā esam īstenojuši arī vērienīgo projektu "Dainas," kurā tika izbūvēti un pārdošanā piedāvāti 112 dzīvokļi", informē attīstītājs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Sabiedrība Rīgā turpinās darbs pie satiksmes organizācijas izmaiņu ieviešanas

Līdz 1.novembrim Rīgā vairākos desmitos ielu posmu uzstādīs ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" vai ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" ar papildu zīmi "Pārējā papildinformācija"

Sabiedrība Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbībai ar reliģiskām organizācijām

Kopumā 14. Saeimā darbojas 13 deputātu interešu grupas. Par darbu šajās grupās parlamentārieši nekādu atalgojumu nesaņem.

Lasiet arī

Sabiedrība Arhitekti: Latvijas nākotne ir pārceļamās mājās (+VIDEO)

Saliekamās konstrukcijas palielinās valsts iedzīvotāju mobilitāti.

Interesanti fakti Jelgavas koka mājas guvušas starptautisku atzinību (+VIDEO)

Latvijas valstspilsētas piemērs uzskatāms par augstvērtīgu pieredzi kultūras un pilsētvides atjaunošanas veicināšanā.

Ekonomika Siguldas pašvaldība: Inčukalna Medību pils meklē turīgu investoru (+VIDEO)

Vēsturiskajai ēkai ir liels potenciāls un pielietojums, galvenokārt, pateicoties autentiskajai videi un ģeogrāfiski izdevīgai atrašanās vietai.

Ekonomika Nosaukti Rīgas Filharmonijas arhitektūras metu konkursa uzvarētāji

Rīgas Filharmonijas arhitektūras metu konkursā uzvarējusi personu apvienība SIA "Mark arhitekti", SIA "Mailītis A.I.I.M." un SIA "Labie koki", otrdien paziņoja konkursa žūrija.