ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Sabiedrība
VS.LV 14:06, 27.09.2024 0

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

 

“Šī sadarbība apvienos ISMA pieredzi lietišķajās zinātnēs un Ukrainas spēcīgo zināšanu bāzi industriālajā inženierijā. Tā rezultātā studentiem tiks nodrošināta moderna izglītība strauji augošā nozarē un visaptverošas apmācības bezpilota tehnoloģijās un sistēmu inženierijā,” norāda Dr.oec., profesors, ISMA rektors Deniss Djakons.

Programmas galvenie specializācijas virzieni būs bezpilota sistēmu projektēšana un ražošana, kā arī bezpilota sistēmu ekspluatācija ar IoT (Internet of Things) integrāciju. Plānots, ka uzņemšana attiecīgajā programmā varētu sākties 2025. gadā, mācībām notiekot angļu valodā.

Paredzams, ka studenti šajā programmā apgūs digitālo 3D modelēšanu, automatizāciju, CAD/CAM/CAE sistēmas un praktiskas iemaņas bezpilota sistēmu projektēšanā, kā arī to dzīves cikla uzturēšanā.

Bezpilota sistēmu tehnoloģijas plaši izmanto tādās nozarēs kā aviācija, loģistika, lauksaimniecība un drošība. Šī programma studentiem sniegs nepieciešamās prasmes, lai sekmētu inovācijas un vadītu šādu sistēmu projektēšanu, ražošanu un pārvaldību. Ar spēcīgu pamatu Industriālajā un Mašīnbūves inženierijā programmas absolventi būs gatavi risināt mūsdienu industrijas izaicinājumus un veicināt inovācijas gan Latvijā, gan Ukrainā.

ISMA sadarbojas ar vairāk kā 100 augstākās izglītības iestādēm visā pasaulē, tostarp jau vairāk kā 25 gadus notiek aktīva sadarbība ar 24 augstākās izglītības iestādēm un zinātniskajiem institūtiem no Ukrainas. Sadarbību ietvaros tiek veidotas kopīgas bakalaura un maģistra studiju programmas, zinātnisko rakstu un kolektīvo monogrāfiju izstrāde, zinātnisko pētījumu un projektu, kā arī pasniedzēju stažēšanās organizēšana.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides reklamēt vairs nedrīkstēs

Saeima šodien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā.

Sabiedrība LMT pakalpojumi kļūs dārgāki

No šā gada 1.novembra mainīsies mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) pakalpojumu cenas, liecina paziņojums LMT tīmekļvietnē.

Sabiedrība Piektdien brīžiem līs un pūtīs stiprs vējš

Piektdien Latvijā pastiprināsies vējš un brīžiem līs, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Saeima uz gadu iesaldē politisko partiju valsts finansējumu

Saeimas deputāti ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā, uz gadu iesaldējot partijām piešķiramo valsts finansējumu.

Lasiet arī

Sabiedrība Studētgribētājiem var nākties gaidīt rindā vienotajā uzņemšanas sistēmā

Lai pieteiktos pamatstudijām elektroniski kādā no desmit Latvijas augstskolām, studētgribētajiem var nākties gaidīt rindā, liecina informācija šo pakalpojumu nodrošinošajā portālā "Latvija.lv".

Sabiedrība LBTU aicina mācīt zemes zinātnes Jelgavā (+VIDEO)

Studenti studiju procesā apgūst ne tikai teorētiskās zināšanas, bet darbojas arī praktiski.

Sabiedrība Sporta pedagoģijas akadēmiju pievieno RSU

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) no šodienas tiek iekļauta Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), paredz sadarbības līgums, kuru aprīlī parakstīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Veselības ministrija, LSPA un RSU.

Sabiedrība Par LBTU rektori ievēlēta līdzšinējā prorektore Arhipova

Par Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) rektori ievēlēta līdzšinējā LBTU zinātņu prorektore Irina Arhipova.