Rīgā apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam

Sabiedrība
VS.LV 09:36, 23.09.2024 0

RNP apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam, kad vismaz trīs diennaktis gaiss laukā nebūs iesilis vairāk par plus 14 grādiem, turklāt līdzīgs vai vēsāks laiks būs sagaidām arī nākamajās trīs diennaktīs.

 
Foto: LETA

RNP pārvaldītajos namos tehniski pārbaudīti un sagatavoti 2700 jeb 99% no visiem māju sitlummezgliem, un atlikušos paredzēts pārbaudīt tuvāko dienu laikā.

Kad sāksies atbilstoši laikapstākļi, apkuri visām RNP ēkām plānots pieslēgt trīs dienu laikā. Konkrētu datumu katra māja varēs uzzināt individuālā paziņojumā no RNP klientu vortāla "e-parvaldnieks.lv" vai mobilās lietotnes.

Vēlāk apkures pieslēgšana notiks renovētajās mājās, kas siltumu saglabā ilgāk, tāpēc kopumā apkures sezona tajās ir īsāka un iedzīvotājiem apkures izmaksas esot mazākas.

Dzīvokļu īpašnieki var vienoties un izvēlēties savai mājai apkuri pieslēgt ātrāk vai vēlāk. Tā kā parasti šādu izvēli iedzīvotāji vēlas izdarīt ātri, reaģējot uz situāciju, formāla kopības lēmuma pieņemšanas procedūrai, kas aizņem vismaz divas nedēļas, nebūs laika. Tāpēc ir svarīgi jau pirms apkures sezonas iecelt mājas pilnvaroto pārstāvi, kam ar kopības lēmumu uzticēt tiesības mājas vārdā izvēlēties apkures pieslēgšanas datumu.

Visām RNP apsaimniekotajām mājām ir mūsdienīgi automātiski siltummezgli, tāpēc pēc apkures pieslēgšanas siltās atvasaras dienās, kad gaiss laukā pārsniedz plus 12 grādus, apkure atslēgsies automātiski.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Rīga pamazām mainīs apkures sistēmu: kas ir svarīgi zināt (+VIDEO)

Līdz šim laikam uzstādītās iekārtas varēs darboties līdz sava kalpošanas laika beigām.

Ekonomika Jaunu gāzes apkures iekārtu uzstādīšanu Rīgā vairs nesaskaņos

Jaunu gāzes apkures iekārtu uzstādīšanu Rīgā vairs nesaskaņos no 2026.gada, paredz šodien Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā akceptētie noteikumi Par teritoriālajām zonām siltumapgādes veida izvēlei un prasībām siltumapgādes sistēmas iekārtu izvēlei.

Ekonomika Valmiera par 4,5 miljoniem eiro sāka jaunas katlumājas būvniecību (+VIDEO)

Viens no projekta mērķiem ir nodrošināt stabilu un drošu siltumapgādi par pieņemamu cenu.

Ekonomika «Šajā sezonā siltumapgādes tarifi - stipri zemāki nekā pagājušajā gadā» (+VIDEO)

Nezināmais jautājums - kāda šogad būs ziema, cik tā būs auksta un gara - pauž KEM.