• Vanda,
  • Veneranda,
  • Venija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Austrumu slimnīcas jaunajā korpusā pārvietos infektoloģijas un plaušu centru

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:24, 23.09.2024


Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas (RAKUS) jaunajā korpusā, Hipokrāta ielā 2, plānots pārvietot infektoloģijas, kā arī tuberkulozes un plaušu centru.


Foto: LETA

Pašlaik "Tuberkulozes un plaušu slimību centrs" ārstniecības pakalpojumus sniedz ārpus galvaspilsētas robežām Stopiņu pagastā. Savukārt "Latvijas Infektoloģijas centrs" pašlaik darbojas Linezera ielā 3.

Iecerēts, ka līdz ar jaunā ārstniecības korpusa būvniecības pabeigšanu, vienā teritorijā tiks apvienoti jau četri slimnīcas stacionāri.

Pašlaik blakus darbojas tikai "Gaiļezers" un Latvijas Onkoloģijas centrs, taču no 2026.gada nogales tiem pievienosies arī Latvijas Infektoloģijas centrs un Tuberkulozes un plaušu slimību centrs, cer RAKUS.

Savukārt stacionārs "Biķernieki" paliks esošajās telpās Lielvārdes ielā 68. Pārējās specializētās klīnikas, kas darbojas "Biķernieku" teritorijā, pārcelsies uz Hipokrāta ielu 2.

Jaunajā ārstniecības korpusā būs tikai vienvietīgas un divvietīgas pacientu palātas, kas aprīkotas ar sanitāro telpu, kurā varēs iebraukt ar sēdratiem. Telpu arhitektūra un tehnoloģiskie risinājumi balstās uz starptautisku pieredzi un pētījumiem par personāla darba procesiem nodaļās, un telpas būs aprīkotas ar modernām iekārtām un tehnoloģijām, sola RAKUS.

Plānojums paredz plašu dabīgo apgaismojumu telpās, kur tas ir iespējams, un modernu mākslīgo apgaismojumu, kas automātiski pielāgosies un imitēs dienas ciklu. Visās ēkās būs lielas ietilpības vertikālās noliktavas sistēmas, kas paredzētas gan lielajam inventāram, gan medicīnas precēm. Piekļuve vertikālās noliktavas sistēmai būs iespējama no jebkura ēkas stāva, iecerēts projektā.

Kā norāda slimnīcā, patlaban risinās vairāki secīgi un saistīti iepirkumi, kas attiecas uz projektēšanu, autoruzraudzību un būvdarbiem, kā arī piecu apvienoto stacionāru zīmola un vizuālās identitātes izveidi jaunā veidolā.

Tiek strādāts pie tā, lai, būvniecībai noslēdzoties, būtu iespējams uzskatāmi sakārtot informatīvās norādes un loģistikas ceļus. Tas dotu iespēju nodalīt pacientu plūsmas un radīt saprotamu ārējo tēlu, kas palīdzētu veidot atpazīstamību starp globālajiem partneriem un pētniekiem arī angļu valodā.

Jaunā korpusa būvniecība tiks uzsākta 2025.gada janvārī, un pašlaik tiek plānots, ka celtniecības darbi tiks pabeigti 2026.gadā. Jauno ēku projektu ir izstrādājis Somijas arhitektu uzņēmums "AW2 Architects Oy", kurš specializējies tieši ārstniecības iestāžu projektēšanā.

RAKUS sastāvā ir stacionāri "Gaiļezers", "Latvijas Onkoloģijas centrs", "Biķernieki", "Tuberkulozes un plaušu slimību centrs" un "Latvijas Infektoloģijas centrs". Katra iestāde apvieno dažādu profilu centrus un klīnikas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Otrdiena būs nedēļas siltākā diena

Otrdiena Latvijā būs septembra pēdējās nedēļas siltākā diena, gaisa temperatūra pēcpusdienā pakāpsies līdz +20..+25 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ātrāk ieviest grozījumus par alkohola pieejamības ierobežošanu

Pagaidām paredzēts, ka grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā stāsies spēkā 2025.gada 1.jūnijā.

Sabiedrība Arodbiedrība rīko ārkārtas sēdi un aicina ministrus un deputātus

Skolotāju arodbiedrība gatavojas jauniem protestiem?

Sabiedrība Rīgā apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam

RNP apkuri ēkām sāks pieslēgt, iestājoties noturīgi vēsam laikam, kad vismaz trīs diennaktis gaiss laukā nebūs iesilis vairāk par plus 14 grādiem, turklāt līdzīgs vai vēsāks laiks būs sagaidām arī nākamajās trīs diennaktīs.

Lasiet arī

Sabiedrība Austrumu slimnīcā nogādāti 25 karā Ukrainā smagi cietuši cilvēki

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) šodien tika nogādāti 25 karā Ukrainā smagi cietuši cilvēki, tostarp viens divpadsmitgadīgs bērns, kurš tālāk ārstēsies Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS), kā arī divi pacienti, kas bijuši gūstā un tikuši spīdzināti.

Veselība Austrumu slimnīca par 30% palielinās ķīmijterapijas pacientu skaitu (+VIDEO)

Ergonomiskie guļamkrēsli nodrošinās pacienta labsajūtu un ērtības procedūras laikā.

Interesanti fakti Austrumu slimnīca pērn apkalpojusi aptuveni 4000 cilvēku dienā

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Zvanu centrs 2023.gadā pieņēmis vairāk nekā 700 000 klientu zvanu, kopumā dažādās platformās nodrošinot vairāk nekā viena miljona klientu apkalpošanu gada laikā - 85 000 klientu ik mēnesi jeb aptuveni 4000 cilvēku dienā.