Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Sabiedrība
LETA 08:06, 19.09.2024 0

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

 
Foto: LETA

Nākamajā gadā Latvijā plānots īstenot nodokļu reformu, kuras laikā tiks palielināts iedzīvotāju ienākumu nodoklis un ar nodokļiem neapliekamais minimums.

Pašvaldības jau ceļ trauksmi, ka to ienākumi samazināsies.

Bērziņa uzsvēra, ka nodokļu reforma ir Finanšu ministrijas atbildībā un pašlaik vēl neesot skaidri gala skaitļi un reformas ietekme uz pašvaldību budžetiem.

Pašlaik esot skaidrs, ka ietekme būs un to radīs ar nodokļiem neapliekamais ienākumu minimums, atzīst Bērziņa.

"No savas puses mēs sekosim līdzi un uzraudzīsim, lai pašvaldībām nepasliktinātos budžeta situācija. Ja iztrūkums būs, tad uzraudzīsim, lai tas tiktu kompensēts. Tas ir arī kopējais valdības uzstādījums, ka pašvaldībām ir jākompensē tas, kas nodokļu reformas rezultātā var tikt zaudēts," teica ministre.

Viņa arī atzina, ka pašlaik nav notikušas sarunas par iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu proporcijas, kas nonāk pašvaldību rīcībā, maiņu, uz ko uzstāj Latvijas Pašvaldību savienība.

Viņasprāt, pašreizējā budžeta situācijā tas neesot reāli.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Sabiedrība Ceturtdien izklīdīs migla un spīdēs saule

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā migla izklīdīs rīta stundās, vietām tā var saglabāties līdz dienas vidum, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Delna: gandrīz pusē pašvaldību ir nepilnības domju sēžu protokolos

Gandrīz pusē pašvaldību ir nepilnības domju sēžu protokolos, secinājusi biedrība "Sabiedrība par atklātību - Delna" ("Delna"), izpētot visu 43 Latvijas pašvaldību domju sēžu protokolus.

Sabiedrība Pašvaldību vadītāji būs jāpiesaka pielaidei valsts noslēpumam

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča rosinātos grozījumus Pašvaldību likumā, kas pēc vietvaru nākamajām vēlēšanām noteiks pienākumu pašvaldībām pielaidei valsts noslēpumam pieteikt pašvaldību vadītājus un viņu vietniekus.

Sabiedrība Latvijā popularitāti gūst viedo ciemu kustība (+VIDEO)

Turpinot stiprināt aktīvo kopienu ilgtspēju un attīstību, jau vairākus gadus kampaņas īsteno biedrība "Latvijas Lauku forums".

Sabiedrība Ministre rosinās veidot jaunu valsts investīciju programmu pašvaldību atbalstam

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) rosinās veidot jaunu valsts investīciju programmu pašvaldību atbalstam.