• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Darba devējiem piedāvā dotācijas jaunu darbinieku praktiskai apmācībai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:49, 12.09.2024


Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus pieteikties darbinieku praktiskai apmācībai darba vidē, sagatavojot tos uzņēmuma specifikai un vajadzībām, kā arī nodrošinot bezdarbnieka statusu NVA reģistrēto klientu apmācību darba vidē profesionālās kompetences iegūšanai.



Pasākumā "Apmācība pie darba devēja" aicināti pieteikties komersanti, individuālie uzņēmumi, tostarp zemnieku saimniecības, pašnodarbinātās personas, ārstniecības iestādes, biedrības vai nodibinājumi, izņemot politiskās partijas un izglītības iestādes.

Praktisko mācību ilgums pie darba devēja ir 3 mēneši, noslēdzot darba līgumu.

Dotācija pasākuma dalībnieka darba algai ir 60% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas, savukārt darba vadītāja algai dotācija ir desmit eiro par katru pasākuma dalībnieka praktiskās apmācības dienu, informēja NVA.

Savukārt dotācija individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, kas paredzēta uzsākot darbu, ir līdz 100 eiro. Vienlaikus dotācija darba vietas pielāgošanai pasākuma dalībniekam ar invaliditāti ir līdz 1000 eiro, bet obligātās veselības pārbaudes izdevumu apmaksa pasākuma dalībniekam ir līdz 50 eiro.

NVA norāda, ka pasākuma dalībnieks var saņemt reģionālās mobilitātes atbalstu līdz 10 eiro dienā transporta izdevumiem vai līdz 200 eiro dzīvojamās telpas īres izmaksu kompensācijai, ja mācību vieta atrodas vismaz 15 kilometru attālumā no pasākuma dalībnieka deklarētās dzīves vietas.

Vienlaikus darba devējam jānodrošina pasākuma dalībniekam darba alga tādā apmērā, lai kopā ar NVA dotāciju tās apmērs būtu ne mazāks par valstī noteiktās minimālās algas apmēru. Tāpat jāveic valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet ja praktiskajā apmācībā tiek iesaistīts cilvēks ar invaliditāti, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas no algas dotācijas daļas nodrošina NVA.

Darbinieku apmācībai darba vidē var pieteikties NVA tīmekļvietnē, iepriekš reģistrējot vakanci NVA CV un vakanču portālā. Pieteikumu izvērtēs NVA filiāles aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenotāju izvēles komisija un informēs pieteikuma iesniedzēju par pieņemto lēmumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīga aicina saglabāt dzelzceļa staciju «Rumbula»

Ņemot vērā augsto teritorijas attīstības potenciālu nākotnē un lielo loģistikas, tirdzniecības un ražošanas uzņēmumu koncentrāciju, Rīgas vicemērs un Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības "Rīgas metropole" līdzpriekšsēdētājs Edvards Ratnieks (NA/LRA) aicina Satiksmes ministriju pārskatīt nodomu par Rumbulas dzelzceļa stacijas slēgšanu.

Sabiedrība Valdība atbalsta 77 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Starp pretendentiem 63% bija krievi, 13% baltkrievi, 5% lietuvieši, kā arī cahurs, armēnis, čečens, ukrainis.

Sabiedrība Ļoti ietekmīgs portfelis

Latvijas pārstāvim Valdim Dombrovskim EK būs dubulta loma. Viņš būs ekonomikas un ražīguma komisārs, kā arī viņam uzticēta īstenošanas un vienkāršošanas komisāra pienākumi. Par šo darba daļu viņš būs tieši pakļauts Leienai.

Sabiedrība Latvijas Radio 1 studijas rekonstrukcijā investē pusmiljonu eiro

Investējot 550 000 eiro, ir pabeigta Latvijas Radio 1 tiešraižu studijas rekonstrukcija.

Lasiet arī