• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par 122,7 miljoniem eiro Rīgā plāno izbūvēt Čakstes gatves posmu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:51, 28.08.2024


Rīgas dome trešdien lēma īstenot Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda (KF) projektu "Jāņa Čakstes gatves izbūve", kura izmaksas ir līdz 122 732 479 eiro.


Jāņa Čakstes gatve, kas savieno Dienvidu tiltu ar Ziepniekkalna ielu.
Foto: LETA

Paredzēts, ka KF finansējums ir līdz 60 185 896 eiro, bet pašvaldības līdzfinansējums - līdz 62 546 583 eiro. Pēc projekta pabeigšanas no KF var tikt piešķirts elastības finansējums līdz 11 297 998 eiro, par ko tiks samazināta pašvaldības līdzfinansējuma daļa.

Projekts paredz izbūvēt Jāņa Čakstes gatves posmu no Vienības gatves līdz Ziepniekkalna ielai.

Domē uzskata, ka tādējādi tiks uzlabota Rīgas pilsētas rajonu transporta infrastruktūras saikne un mazināts maģistrālo ielu fragmentārais raksturs.

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) domes sēdē uzsvēra projekta svarīgumu, norādot, ka Rīgas apvedceļš beidzas līdz ar Rīgas robežu, līdz ar to kravas transports ir spiests braukt Rīgā pa mazām ieliņām.

Viņš piebilda, ka, ja pēdējos gados ir izdevies sakārtot labo krastu - ar Austrumu maģistrāli un Daudersalas pārvadu -, tad kreisais krasts joprojām alkst risinājumu. "Lai to risinātu, mums vienreiz pār visām reizēm ir jāuzbūvē sava veida iekšējais apvedceļš," sacīja Ķirsis.

"Skaidrs, ka šis viens posms neatrisinās uzreiz Bolderājas problemātiku, bet šis posms ir vesels ķēdes posms, un bez tā nebūs kopēja risinājuma," pauda Ķirsis.

Valdība jūlijā apstiprināja Satiksmes ministrijas sagatavotos noteikumus ES kohēzijas politikas programmas 2021.-2027.gadam finansējuma piesaistei Rīgas transporta infrastruktūras attīstībai - Dienvidu tilta ceturtajai kārtai.

Atbilstoši tiem, pašvaldība līdz nākamajam gadam var noslēgt līgumu un realizēt projektu par 60 miljoniem eiro. KF finansējums varētu tikt palielināts pēc tam, kad valdība izvērtēs projekta īstenošanas gaitu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Būvdarbi pabeigti 15 valsts vietējo autoceļu posmos

Būvdarbi pabeigti 15 valsts vietējo autoceļu posmos, tostarp uz diviem tiltiem, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Pēcpusdienā Pierīgā jārēķinās ar palēninātu satiksmi

Piektdienas pēcpusdienā autobraucējiem Pierīgā ir jārēķinās ar palēninātu satiksmi, brīdina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība LVC: Būvdarbi notiek 75 valsts autoceļu posmos

Visos valsts reģionos rit aktīva ceļu būvdarbu sezona un autovadītājiem ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem un papildu laiku ceļā 75 valsts autoceļu posmos, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Pasaule «Latvijas valsts ceļu» apgrozījums pirmajā ceturksnī samazinājies par 5%

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apgrozījums šogad pirmajā ceturksnī bija 4,279 miljoni eiro, kas ir par 5% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, kā arī kompānija cieta zaudējumus 359 509 eiro apmērā pretstatā peļņai 2023.gada pirmajā ceturksnī, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.