• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LBTU būs iespējams brīvi apmeklēt lekcijas (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 11:28, 26.08.2024


Klausītāja statuss ļauj universitātes auditorijā līdzās jaunajiem studentiem nokļūt ikvienam.


Atvērtās universitātes ideja un iespēja kļūt par klausītājiem universitātē tiek realizēta jau kopš 2007. gada.

No 26. augusta līdz 22. septembrim Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) notiek reģistrēšanās rudens semestra studiju kursiem klausītāja statusā. Līdz ar to ikviens interesents, kurš vēlas iegūt zināšanas kādā no piedāvātajiem studiju kursiem, to var izdarīt, nekļūstot par LBTU studentu.

Tiem, kuri vēlas papildināt zināšanas kādā no LBTU piedāvātajām jomām, bet nav iespējas sākt finanšu un laikietilpīgo studiju procesu, universitāte piedāvā kļūt par klausītāju ikvienā no interesējošiem studiju kursiem, kas tiek lasīti rudens semestrī. Studiju kursu piedāvājums dažādās bakalaura un maģistra līmeņu programmās ir ļoti plašs, līdz ar to interesentiem atliek izvēlēties sev nepieciešamo, reģistrēties un sākt studijas.

Klausītāja statuss ļauj universitātes auditorijā līdzās jaunajiem studentiem nokļūt ikvienam – sākot no jaunieša, kurš sev interesējošā jomā vēlas gūt priekšstatu, lai izlemtu par iespējām pēc tam kļūt par studentu, līdz pat jau pieprasītam profesionālim, kam nepieciešamas papildus zināšanas vai jaunākā nozares informācija, lai veiktu savus darba pienākumus.

Interesentiem ir iespēja apmeklēt lekcijas, seminārus vai laboratorijas darbus, gūt zināšanas, tādējādi pilnveidot sevi un rūpēties par personības izaugsmi. Taču universitāte arī klausītājiem piedāvā kārtot izvēlētajā studiju kursā pārbaudījumus un iegūt LBTU sertifikātu par tā apguvi, kas ir oficiāls apstiprinājums profesionālās kvalifikācijas celšanai. Šo iespēju aktīvi izmanto bijušie studenti, kuri pametuši studijas, bet vēlas atjaunoties tajās un pirms tam grib nokārtot studiju parādus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Sporta pedagoģijas akadēmiju pievieno RSU

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) no šodienas tiek iekļauta Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), paredz sadarbības līgums, kuru aprīlī parakstīja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Veselības ministrija, LSPA un RSU.

Sabiedrība Par LBTU rektori ievēlēta līdzšinējā prorektore Arhipova

Par Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) rektori ievēlēta līdzšinējā LBTU zinātņu prorektore Irina Arhipova.

Ekonomika Latvijas augstskolas izstrādājušas viedās enerģijas projektu par 1 160 000 eiro

Tiks izstrādāta arī interaktīva platforma klimata pārmaiņu mazināšanas pasākumu simulēšanai.

Sabiedrība Stājas spēkā likumu grozījumi jaunā doktorantūras modeļa iedibināšanai

Šodien stājas spēkā grozījumi Augstskolu likumā un Zinātniskās darbības likumā, ar kuriem Latvijā iecerēts veidot jaunu doktorantūras modeli.