• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Patvertnes vajadzībām atbilst nedaudz vairāk nekā puse pārbaudīto pagrabu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:51, 20.08.2024


Patvertnes vajadzībām pilnībā vai daļēji atbilst nedaudz vairāk nekā puse pārbaudīto pagrabu un pagrabstāvu, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).


Foto: Facebook

VUGD amatpersonas turpina valsts un pašvaldību ēku pagrabu un pagrabstāvu apsekošanu, lai novērtētu to atbilstību patvertņu vajadzībām. Līdz augusta vidum, pārbaudot 1911 objektus, secināts, ka pilnībā patvertnes vajadzībām atbilst 259 jeb 13,5% objekti un daļēji atbilst 818 jeb 42,8%. Šajos objektos var ietilpt 373 000 cilvēku.

Tā kā valsts un pašvaldību pagrabu un pagrabstāvu apsekošanu VUGD amatpersonas veic papildus saviem tiešajiem dienesta pienākumiem, tad plānots, ka apmēram 4500 apzināto objektu apsekošana noslēgsies novembra sākumā.

Patlaban sākts arī darbs pie pirmo patvertņu zīmju izvietošanas uz ēkām, kuras daļēji vai pilnībā atbilst patvertnēm izvirzītajam prasībām.

"Sadarbībā ar valsts iestādēm un pašvaldībām turpinās darbs pie iespējamo patvēruma vietu pārbaudes un šobrīd esam gatavi uzsākt arī nākamo posmu - iezīmēt patvēruma vietas pilsētvidē, lai ikviens sev tuvākā apkārtnē varētu apzināt, kur viņam pieejama vieta patvērumam katastrofu un militāra apdraudējuma gadījumā. Bet vēlos uzsvērt, ka patvertnes ikdienā visbiežāk nebūs pieejamas apskatei," norādījis VUGD priekšnieka vietnieks Ivars Nakurts.

Patvertnes īpašnieka uzdevums ir to padarīt publisku tikai apdraudējuma laikā. Ja šobrīd durvis ēkā, kurā ir uzstādīta patvertnes zīme, ir ciet, nevajag satraukties, jo tās tiks atvērtas brīdī, kad būs paziņots par nepieciešamību ikvienam meklēt tuvāko patvēruma vietu. Tāpat Narkuts aicina iedzīvotājus nesatraukties, ja tuvākajā apkārtnē pie ēkām neredz izvietotas patvertņu zīmes. Šis darbs ir tikai sācies un plānots, ka vizuāli dabā vairāk patvēruma vietas būs iezīmētas nākamā gada sākumā.

Zīmes izvietos pie tām ēkām, kuru pagrabi un pagrabstāvi VUGD apsekošanas rezultātā ir novērtēti kā pilnībā vai daļēji atbilstoši patvertņu vajadzībām un būs publiski pieejami apdraudējuma laikā. Šīs vietas nebūs publiski pieejamas ikdienā, ja vien to neparedz ēkas un konkrēto telpu uzdevumi, piemēram, izglītības iestādes pagrabstāvs ikdienā būs pieejams tikai izglītības iestādes darbiniekiem un skolēniem, bet nevis apmeklētājiem no malas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas pašvaldība novērtēs savu īpašumu piemērotību patvērumu iekārtošanai

Rīgas pašvaldība plāno novērtēt visu pašvaldības īpašumu piemērotību īslaicīgu patvērumu labiekārtošanai līdz šī gada beigām, trešdien medijiem sacīja Rīgas domes Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes vadītājs Gints Reinsons.

Sabiedrība Rīdziniekus aicina sakārtot ēku pagrabus patvertņu veidošanai

Lielās talkas laikā, 27.aprīlī, sakopjot un pielāgojot civilās aizsardzības prasībām vairāku pašvaldību ēku pagrabus, Rīgas dome aicina iedzīvotājus sakārtot arī savus ēku pagrabus droša patvēruma veidošanai.

Sabiedrība Militāra apdraudējuma gadījumā rīdziniekiem iesaka ierīkot vietu kur patverties

Militāra apdraudējuma gadījumā rīdziniekiem tiek ieteikts uzturēt dzeramā ūdens un pārtikas rezerves, kā arī ierīkot vietu kur patverties, paredzēts šodien Rīgas domes atbalstītajā civilās aizsardzības plānā.

Sabiedrība Izstrādātas vadlīnijas patvertņu minimālajām tehniskajām prasībām

Iekšlietu ministrija un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir izstrādājis vadlīnijas par minimālajām tehniskajām prasībām ēkās esošo telpu vai telpu grupu piemērotībai patvertnes vai vietas, kur var patverties, izveidošanai vai atjaunošanai ēkas pazemes stāva daļā, informē VUGD.