• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīko saliedējošus pasākumus patvēruma meklētāju izmitināšanas centros

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:20, 19.08.2024


Šī gada 13.augustā Ropažu novada Muceniekos un 16.augustā Alūksnes novada Liepnā notika Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes organizētie saliedējoši un izglītojoši pasākumi, iesaistot Patvēruma meklētāju izmitināšanas centros mītošos patvēruma meklētājus un vietējos iedzīvotājus.



Pasākumos tika īstenotas draudzības sporta spēles un kopīga maizes cepšanas nodarbība. Maizes cepšanas tradīcija ir universāla un iedvesmo cilvēkus no dažādām dzīves gaitām un izcelsmes vietām sanākt kopā.

"Iespējami ātrāka un pilnvērtīgāka izpratne par Latvijas valsti un tās iedzīvotājiem, kā arī atbildīga un atsaucīga attieksme pret likumā noteiktajām prasībām, nodrošina sekmīgāku sadarbību patvēruma lūgumu izskatīšanas laikā, kopēji pasākumi veicina lielāku izpratni par nosacījumiem, ieražām, kas jāievēro Latvijā," uzsver Pārvaldes priekšniece Maira Roze.

Pasākumi Muceniekos un Liepnā bija daļa no Pārvaldes informatīvās kampaņas "Cilvēcība. Atsaucība. Atbildība".Kampaņas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par patvēruma procesu Latvijā, kā arī informēt un izglītot patvēruma meklētājus par pienākumiem un tiesībām patvēruma procedūras laikā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.