Zemgales pašvaldības repatriantiem piedāvā darba iespējas un atbalstu (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 13:08, 09.08.2024 0

Cilvēki ar Eiropas pieredzi var uzlabot uzņēmējdarbības vidi.

 

Veicinot dažādas aktivitātes, kas mudinātu speciālistus no ārvalstīm atgriezties Latvijā, Zemgales plānošanas reģions (ZPR) sadarbībā ar tā pašvaldībām īsteno konkursus ar mērķi, radīt darba vietas un uzlabot uzņēmējdarbības vidi remigrējušiem latviešiem.

Jau iepriekš ziņots, ka ZPR organizētajā konkursā “Remigrācijas atbalsta pasākums – uzņēmējdarbības atbalsts” atbalstu saņem 2 pašvaldības. Viena no pašvaldībām, kas konkursā ieguva finansiālu atbalstu ir Bauskas novada pašvaldība. Ar atbalstu tika organizēts pašvaldības konkurss, kura rezultātā SIA “Bauskas slimnīca” piedāvā remingrantiem 2 vakances:

-ārsta palīgs uzņemšanas nodaļā;

-fizioterapeits.

Šīm vakancēm aicināts pieteikties ikviens kandidāts, kurš atbilst prasībām, taču priekšroka atlasē būs tiem kandidātiem, kuri pēdējo divu gadu laikā remigrējuši uz Latviju (iepriekš ārvalstīs dzīvojuši vismaz 2 gadus).

Ja esi remigrants un neatrodi sev interesējošo vakanci, taču vēlies pievienoties SIA “Bauskas slimnīca” kolektīvam, aicinām sazināties, rakstot uz epastu personals@bauskasslimnica.lv

Savukārt otra pašvaldība, kas ieguva finansiālu atbalstu un īsteno līdzīgu konkursu ir Jēkabpils. Tāpat kā Bauskas novadā, arī šajā gadījumā dalībai konkursā var pieteikties:

-fiziska persona (remigrants), kura atgriezusies vai pārcēlusies no pastāvīgas dzīves ārzemēs uz pastāvīgu dzīvi Latvijā un kura apņemas nodibināt un reģistrēt komercreģistrā komersantu un uzsākt komercdarbību Jēkabpils novada administratīvajā teritorijā;

-juridiska persona, kura apņemas radīt vismaz vienu jaunu darba vietu remigrantam Jēkabpils novadā. Uz atbalstu var pretendēt gan jaunie uzņēmumi, gan esošie uzņēmumi. Saimnieciskās darbības veicējs, kas reģistrēts Valsts ieņēmumu dienestā, tiek uzskatīts par uzņēmumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Ar remigrācijas koordinatoru atbalstu Latvijā atgriezušās 1842 personas

Divu gadu laikā, no 2021.gada marta līdz 2023.gada septembrim, ar remigrācijas koordinatoru atbalstu Latvijā atgriezušās 1842 personas, teikts Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotajā plānā darbam ar diasporu 2024.-2026.gadam, kas nodots starpresoru saskaņošanai.