• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valmierā uzņēmējdarbībai remigrants saņems līdz 12 000 eiro (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:03, 17.02.2024


Konkursa ietvaros piešķirtie naudas līdzekļi tiek izsniegti kā avanss pamatlīdzekļu iegādei.


Latvijas iedzīvotāji atgriežas mājās.

Valmieras novada pašvaldības dome apstiprinājusi projektu konkursa “Uzņēmējdarbības atbalsts remigrantiem Valmieras novadā” nolikums.

Konkurss tiek īstenots, piešķirot finansējumu biznesa uzsākšanai remigrantu uzņēmumiem. Remigrants ir diasporas loceklis, kurš ir atgriezies vai pārcēlies no pastāvīgas dzīves ārzemēs uz pastāvīgu dzīvi Latvijā – Valmieras novadā – projekta īstenošanas vietā. Pastāvīgai dzīvei ārzemēs jābūt vismaz diviem gadiem. Atgriešanās vai pārcelšanās brīdim ir jābūt ne vairāk kā divus gadus pirms darbavietas izveidošanas vai uzņēmuma izveidošanas. Atgriešanās faktu, dzīvesvietu un projekta īstenošanas vietu persona pašapliecina, stasta portāls valmieraszinas.lv.

Pieteikšanos konkursam izsludina un informāciju par nolikumu publicē pašvaldības informatīvajā izdevumā, tīmekļvietnē un sociālo tīklu kontos. Konkurss tiek izsludināts reizi gadā.

Viena projekta maksimālais atbalsta apjoms ir EUR 12000,00 (divpadsmit tūkstoši euro). Finansējums tiek piešķirts granta veidā.

Pretendentam, kurš atbilst konkursa nolikumā ietvertajām prasībām, projekta atbalsta intensitāte tiek noteikta 50% no attiecināmajām izmaksām. Konkursa ietvaros piešķirtie naudas līdzekļi tiek izsniegti kā avanss pamatlīdzekļu iegādei pēc līguma parakstīšanas par atbalsta piešķiršanu. Piešķirtais pašvaldības finansējums tiek piešķirts kā de minimis atbalsts saskaņā ar Eiropas Komisijas 2023. gada 13. decembra Regulas (ES) Nr. 2023/2831 par Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. panta piemērošanu de minimis atbalstam nosacījumiem.

Nepārsniedzot konkursa ietvaros pieejamā atbalsta apjomu, atbalsts tiek sniegts tiem projektiem, kuri atbilst visiem atlases kritērijiem, konkursa mērķim, uzdevumam un kuri ir saņēmuši augstāko novērtējumu kvalitatīvajā vērtējumā.

Konkursa mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju remigrāciju un piesaistīt Valmieras novadam cilvēkus, kuri vēlas atgriezties vai nesen atgriezušies no ārzemēm uz dzīvi Valmieras novadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Ekonomika Siguldas uzņēmēji apvienojas (+VIDEO)

Izaicinājums ir attīstības perspektīva ekonomiskajai izaugsmei.

Interesanti fakti Iedzīvotājus aicina izveidot jaunu biezpiena sieriņu

Piena pārstrādes koncerns "Food Union" aicina iedzīvotājus izveidot jaunu biezpiena sieriņa "Kārums" garšu kampaņā "Svinam KRĀ!".

Ekonomika Latvijas jaunuzņēmumos darbinieki nopelna vidēji 2500 EUR mēnesī (+VIDEO)

Jaunā atbalsta programma sniegs iespēu piesaistīt augsti kvalificētus darbiniekus.

Ekonomika Ukrainas uzņēmēji stāstīs Latvijai, kā viņi palīdz armijai (+VIDEO)

Jaunuzņēmumu loma kara apstākļos izrādījās ļoti būtiska.