• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pabalstu izglītības ieguves atbalstam lūguši gandrīz 300 rīdzinieku

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:15, 07.08.2024


Līdz trešdienai pabalstu izglītības ieguves atbalstam jau ir lūguši gandrīz 300 rīdzinieku, informēja pilsētas pašvaldība.



Lai palīdzētu sagatavoties jaunajam mācību gadam, Rīgas pašvaldība izmaksā ikgadējo pabalstu izglītības ieguves atbalstam. Tā apmērs ir 50 eiro katram trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes skolēnam. Pabalstu var pieprasīt līdz 31.oktobrim.

No 1.jūnija līdz 7.augustam izglītības ieguves atbalstam Rīgas Sociālajā dienestā ir vērsušies 282 rīdzinieki un 78 Ukrainas civiliedzīvotāji.

Pabalstu piešķir pirmsskolas vecuma bērnam no piecu gadu vecuma, kurš apgūst obligāto bērnu sagatavošanu pamatizglītības ieguvei, un izglītojamam, kurš nav sasniedzis 21 gadu vecumu un iegūst vispārējo vai profesionālo vidējo izglītību. Pabalstu ir tiesības saņemt mājsaimniecībai, kura ir deklarējusi un dzīvo norādītajā adresē Rīgā un atzīta par trūcīgu vai maznodrošinātu.

Lai saņemtu pabalstu, vienam no bērna vecākiem vai bērna likumiskajam pārstāvim līdz 31.oktobrim jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā, kur jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, jāiesniedz rakstisks iesniegums un jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība LM sākusi pārskatīt visus pabalstus ģimenēm

Labklājības ministrija (LM) ir sākusi pārskatīt visus valsts pabalstus ģimenēm, šodien Ilgtspējīgas attīstības komisijas Demogrāfijas, ģimeņu un bērnu lietu apakškomisijas sēdē deputātus informēja LM parlamentārais sekretārs Reinis Uzulnieks.

Sabiedrība Paplašinās atbalsta maznodrošinātajām mājsaimniecībām pieejamību

No šī gada paplašinās atbalsta pieejamību maznodrošinātajām mājsaimniecībām no Eiropas Sociālā fonda Plus programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai.

Sabiedrība Valsts līdzfinansēs aprūpi mājās bērniem ar invaliditāti

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā otrdien deputāti vienbalsīgi atbalstīja nepieciešamību no valsts puses līdzfinansēt aprūpes mājās pakalpojumu bērniem ar invaliditāti.

Sabiedrība Atbalsta iniciatīvu par bērna piedzimšanas un kopšanas pabalsta palielināšanu

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien konceptuāli atbalstīja iedzīvotāju iniciatīvu par bērna piedzimšanas un kopšanas pabalsta palielināšanu.