• Bruno,
  • Telma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dabas stihiju radītie zaudējumi trīs gadu laikā pieauguši 8 reizes

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:18, 02.08.2024


Šīs nedēļas vētras radītie zaudējumi vēl tiek aplēsti, taču prognozējams, ka tie var pārsniegt 2 miljonus eiro.


Foto: LETA

Izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apmēri par dabas stihiju postījumiem ik gadu strauji pieaug, liecina Swedbank apdrošināšanas dati. Pēdējo 3 gadu laikā Swedbank izmaksāto atlīdzību summa pieaugusi 8 reizes, pērn sasniedzot 1 413 680 eiro. Šīs nedēļas vētras radītie zaudējumi vēl tiek aplēsti, taču prognozējams, ka tie var pārsniegt 2 miljonus eiro, un jau šobrīd iesniegto atlīdzības pieteikumu daudzums krietni pārsniedz skaitu, kas tika saņemts pēc pagājušā gada augusta vētras.

No 29.jūlija, kad notika vētra, līdz 31.jūlijam Swedbank apdrošināšana jau saņēma 1184 pieteikumus, un to skaits turpina pieaugt, lai gan aktivitāte jau manāmi mazinājusies. No saņemtajiem 63 ir par auto, bet lielākā daļa - 1121 - par mājokļa bojājumiem. Tā ir būtiska daļa no Latviju skārušajiem postījumiem, jo saskaņā ar Latvijas Bankas 2024. 1.ceturkšņa datiem Swedbank P&C Insurance fizisko personu īpašuma apdrošināšanā ieņem 2.tirgus vietu.

Ar Swedbank apdrošināšanu ir atlīdzina vētras radītus bojājumus neatkarīgi no vēja stipruma, un plūdi ir apdrošināti arī tad, ja tie radušies spēcīgu lietusgāžu dēļ, ne tikai ūdenstilpņu pārplūšanas dēļ.

Pusē gadījumu zaudējumi lietus plūdu dēļ

Lielākajā daļā jeb 51% gadījumu atlīdzības pieteikumi ir saistīti ar lietus plūdiem, vētras postījumu dēļ bija 26% atlīdzību pieteikumu. Par spīti apjomīgajiem elektroapgādes pārtraukumiem vairākos tūkstošos mājsaimniecību, bojājumi elektriskām iekārtām elektrības svārstību dēļ ir pieteikti mazāk nekā 1% no atlīdzību iesniegumiem.

Šīs nedēļas vētras zaudējumu kopējais apmērs vēl tiek aprēķināts, jo daļai bojāto mājokļu apskate būs iespējama tikai pēc tam, kad ēkas tiks atbrīvotas no ūdens, taču bojājumu novērtējums un pieteikumu skaits liecina, ka tie būs apjomīgi. Swedbank apdrošināšanas Atlīdzību nodaļa strādā pastiprinātā režīmā, lai pēc iespējas ātrāk varētu izskatīt iesniegtos atlīdzību pieteikumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmdiena būs vējaina un silta

Pirmdien Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, taču pastiprināsies vējš, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Jelgavā līdz astoņiem eiro palielina nodevu par suņa turēšanu

Turpmāk par suņa turēšanu, kas sasniedzis sešu mēnešu vecumu, Jelgavā ir noteikta nodeva astoņu eiro apmērā, paredz grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības nodevas".

Sabiedrība LM: jāveicina Ukrainas bēgļu nodarbinātība augsti kvalificētās profesijās

Latvijā aktuāla problēma ir Ukrainas bēgļu nodarbinātības veicināšana augsti kvalificētās profesijās atbilstoši viņu profesionālajai kvalifikācijai, jo īpaši veicinot viņu iespējas un motivāciju apgūt latviešu valodu, paziņo Labklājības ministrija (LM).

Sabiedrība NVA šogad sniegusi atbalstu jau 3700 Ukrainas bēgļiem

Šogad Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sniegusi atbalstu jau 3700 Ukrainas bēgļiem, kuri pametuši dzimteni kara dēļ.

Lasiet arī

Sabiedrība Apdrošinātāji ievieš krīzes konsultatīvo telefonu

Telefons darbosies darba dienās no 9:00 - 20:00 un pa to būs iespējams saņemt konsultācijas, kā

rīkoties, ja iestājies apdrošināšanas gadījums kustamajam vai nekustamajam īpašumam nesenās

vētras un plūdu izraisīto seku dēļ.

Sabiedrība Latvijas Banka: apdrošinātājiem jāveic ātra un taisnīga atlīdzību izmaksa

Saskaņā ar Latvijas Apdrošinātāju asociācijas sniegto informāciju līdz otrdienas, 30.jūlija, vakaram apdrošinātāji saistībā ar nedēļas sākumā piedzīvoto vētru un stiprajām lietusgāzēm bija saņēmuši gandrīz 3500 pieteikumu.

Sabiedrība Postījumu dēļ apdrošinātāji saņēmuši pieteikumus septiņu miljonu eiro apmērā

Saistībā ar nedēļas sākuma vētru un lietavām apdrošinātāji līdz šim ir saņēmuši atlīdzību pieteikumus aptuveni septiņu miljonu eiro apmērā, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) prezidents Jānis Abāšins.

Ekonomika Gjensidige biznesu Baltijas valstīs pārdos Ergo

Norvēģijas apdrošināšanas uzņēmums "Gjensidige Forsikring" savu meitasfkompāniju Baltijas valstīs "ADB Gjensidige" ("Gjensidige Baltics") par 80 miljoniem eiro pārdos Vācijā bāzētajai starptautiskajai apdrošināšanas grupai "Ergo International".