• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sārts: Krievijas sāktajā karā pamiers ir iespējams, bet tas nenozīmētu tā beigas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:43, 01.08.2024


Pagaidām ar vārdu "miers" Krievijas pret Ukrainu sāktā kara kontekstā katrs domā kaut ko savu, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.


Foto: LETA

Eksperts atgādināja, ka Krievija kā miera piedāvājumus joprojām izvirza ultimātus Ukrainai, sekojoši tās darbības vairāk traktējamas kā centieni panākt pamieru, kas savukārt, visticamāk, nozīmētu esošo iekarojumu iesaldēšanu. Krievijas režīms grib pamieru, jo karš tomēr ir pamatīgi izsmēlis valsts resursus.

Sārts lēsa, ka pamiers ir iespējams, bet tas nenozīmētu kara beigas.

Kā atzīmēja eksperts, apturot karu šādā stāvoklī, tas noteikti nenozīmēs, ka panākts miera stāvoklis, jo Krievijā gan režīms, gan sabiedrība ir novesti tādā stāvoklī, ka nespētu "vienkārši pakāpties atpakaļ" pozīcijās pirms kara.

Sārts vērtēja, ka ir vairāki faktori, kas pašlaik īpaši liek dažādiem politikas spēlētājiem runāt par kara noregulējumu - ir gana liels satraukums, kā situāciju varētu ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanu iznākums, frontē ne viena no pusēm nespēj atrast veidus, kā strauji mainīt situāciju, ir tas ir kļuvis par izturības karu, turklāt Ukrainas sabiedrība trīs kara gados ir ļoti nogurusi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Eksperts: Latvija militāri var justies droši. Bet izskatās, ka nekas nav droši!

Latvija militāri pašlaik var justies droši, šādu vērtējumu intervijā laikrakstam "Diena" sniedzis NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Pasaule Sibiha: Ukraina netirgosies ar savām teritorijām

Ukraina negrasās tirgoties ar savām teritorijām, apmeklējot armijas vienības Sumu apgabalā, sacīja ārlietu ministrs Andrijs Sibiha.

Pasaule Krievu triecienā Harkivā nogalināts viens cilvēks, 42 ievainoti

Krievijas armijas triecienā Harkivā svētdien nopietni postījumi nodarīti 12 stāvu dzīvojamam namam, dzīvību zaudējis viens cilvēks, 42 ievainoti, pavēstīja pilsētas mērs Ihors Terehevs.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.