• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinkēvičs uzsver nepieciešamību pēc labākas koordinācijas stihiju gadījumos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:21, 31.07.2024


Stihiju gadījumos būtu nepieciešama labāka dienestu koordinācija un iedzīvotāju informēšana, klātienē iepazīstoties ar stipru lietavu sekām Jelgavā, aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.


Foto: LETA

Viņš, apmeklējot applūdušās ielas un Jelgavas Valsts ģimnāziju, atzina, ka "daba ir daba, un vienkārši ir jārēķinās, ka šādas stihijas ik pa laikam notiek".

Taču, atsaucoties arī uz sarunu ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (JV), prezidents skaidroja, ka bija vajadzīga labāka koordinācija starp atbildīgajām valsts struktūrām.

Otra lieta, kas būtu jāuzlabo, ir iedzīvotāju informēšana. "Tiešām paldies visiem, kas strādā, bet cilvēkiem ir vajadzīga informācija. Bet gadās tā, ka darba dunā tiek atslēgta elektrība un cilvēkiem aizmirst paziņot, cilvēki nevar sazvanīt dienestu," piemēru minēja Rinkēvičs.

Viņš, atsaucoties uz informāciju, ka Jelgavas novada Kalnciema pagastā cilvēki ir vairākas dienas bez elektrības, sacīja, ka divas trīs dienas bez elektrības ar maziem bērniem, ar veciem cilvēkiem, ir ļoti liela problēma, taču, vispirms ir nepieciešama tieši labāka komunikācija un koordinācija.

"Vai kopumā dienesti tiek galā? Jā, dienesti, ņemot vērā kopējo kataklizmu, dara, ko var. Domāju, noies pirmā darba duna, un, līdzīgi kā pēc Dobeles stihijas bija zināmi uzlabojumi, bija zināmas mācības, būs arī tagad," cer Rinkēvičs.

Rinkēvičs šodien apmeklē Jelgavu un Jelgavas novada Kalnciema pagastu, lai klātienē iepazītos ar vētras un lietavu seku novēršanas darbiem pilsētā un Kalnciemā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Ekstremālo laikapstākļu dēļ Rīgas dome aicina rīdziniekus pirmdien palikt mājās

Sinoptiķu prognozēto ekstremālo meteoroloģisko laika apstākļu dēļ Rīgas dome ir izplatījusi aicinājumu rīdziniekiem pirmdien, 29.jūlijā, nedoties ārā no mājām.

Sabiedrība Rīgā iespējami vieni no lielākajiem lietus plūdiem pilsētas vēsturē

Tuvākajā diennaktī laikapstākļus Latvijā noteiks vasarai neraksturīgi spēcīgs ciklons, lielākie vēja un lietavu postījumi gaidāmi Zemgalē un Vidzemes rietumos, it īpaši galvaspilsētā, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Virpuļviesulis sabojājis saules paneļu parku Olaines novadā

Virpuļviesulis sestdien sabojājis "Olaine Logistics Park" saules paneļu parku Olaines novadā.

Sabiedrība Cēsīs vētrā cietuši koki vismaz 70 hektāru platībā

Niniera ezera un Cēsu Meža kapu teritorijās pirmdienas, 1.jūlija, vētrā cietuši koki vismaz 70 hektāru platībā, informē Valsts meža dienests.