• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daugavpilī paplašinās sociālā dienesta kapacitāte (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:39, 28.07.2024


Valsts pilsēta rūpējas par tiem, kuriem šobrīd klājas visgrūtāk.


Vēsturiskā māja tiks pie jauna saimnieka.

25. jūlijā Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu par valstij piederoša ēku kompleksa bezatlīdzības pārņemšanu pašvaldības īpašumā. Ēkas atrodas Ģimnāzijas ielā 12 un pašlaik pieder Finanšu ministrijai. Iepriekš tajās atradās Latvijas Bankas filiāle un SEB bankas nodaļa.

Pašvaldība plāno izmantot šīs ēkas savu funkciju izpildei, primāri, lai pārceltu uz turieni Sociālā dienesta Klientu apkalpošanas centru, kurš jau vairākus gadus atrodas pašvaldībai nepiederošās un īrētās telpās Lāčplēša ielā 39.

Ir vairāki tehniski un ekspluatācijas iemesli, kādēļ ēka Lāčplēša ielā 39 nav piemērota ilgtermiņa lietošanai. Klientu apkalpošanas centra pārcelšana uz Ģimnāzijas ielu 12 būtiski uzlabos gan Sociālā dienesta klientu apkalpošanas kvalitāti, gan arī darbinieku darba apstākļus.

Pēc deputātu lēmuma par ēku kompleksa pārņemšanu pašvaldības bilancē tiks noformēti attiecīgie dokumenti un telpas gatavotas pašvaldības struktūrvienību pārcelšanai.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde „Sociālais dienests” ir tieši pakļauta Daugavpils valstspilsētas domei un atrodas Daugavpils valstspilsētas domes Sociālo jautājumu komitejas pārraudzībā.

Sociālais dienests normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā nodrošina sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības administrēšanu Daugavpils valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, kā arī pilda citus saistošajos noteikumos, pašvaldības domes, pastāvīgo komiteju lēmumos un Dienesta Nolikumā noteiktos pienākumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Skaista ir «Jaunība»: Daugavpilī darbosies valsts jaunatnes centrs (+VIDEO)

Gada laikā dažādās iestādes īstenotajās aktivitātēs iesaistījās vairāk nekā 3000 vispārizglītojošo iestāžu audzēkņu.

Sabiedrība Daugavpilī ielu satiksmi regulēs viedie luksofori (+VIDEO)

Risinājumu veido īpaši konfigurēts, ar datorredzes algoritmiem aprīkots mini dators, divas augstas izšķirtspējas videokameras, tīkla aprīkojums, stiprinājumi un LMT izstrādāta programmatūra.

Interesanti fakti Nākamnedēļ Daugavpilī sāksies rosīgs festivāls (+VIDEO)

Dalībnieki varēs skriet, nūjot, braukt ar skrejriteni, skrituļslidām vai skrituļdēli.