• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 08:59, 26.07.2024


Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.


Aizraujošā virtuālās realitātes pasaule.

Šajā rudenī darbību sāks Latvijā pirmā virtuālās realitātes spēļu dizaina skola “Dateks Gaming School”. Skolas mērķis ir sniegt jauniešiem nepieciešamās prasmes un zināšanas, lai viņi varētu ne tikai attīstīt savas spējas virtuālās realitātes vidē, bet arī kļūtu par nākotnes tehnoloģiju izstrādātājiem.

Skolu izveidojis datoru komplektēšanas un sastāvdaļu tirdzniecības biznesmeni, piesaistot virtuālās realitātes jomā atzītus speciālistus.

“Interešu izglītība ir viens no nozīmīgākajiem veidiem, kā palīdzēt bērniem un jauniešiem virzīt savu zinātkāri un entuziasmu uz jēgpilnu personības attīstību. Turklāt virtuālās realitātes žanram šobrīd ir milzīgs izaugsmes potenciāls. Jauniešiem Latvijā līdz šim nav bijušas pieejamas iespējas padziļināti apgūt zināšanas par dizaina, objektu interakciju un animācijas veidošanu virtuālajā vidē,” teic “Dateks Gaming School” izveidotājs Imants Mūrnieks.

Viņš arī uzsver, ka skola palīdzēs jauniešiem pārorientēties no satura patērētājiem uz tā radītājiem, sniedzot gandarījumu no jaunrades procesa.

Sadarbībā ar nozares ekspertiem

Programmas izstrādē ir piedalījies Vidzemes Augstskolas virtuālās realitātes virziena vadošais pētnieks un “VR-Lab” vadītājs asoc. prof. Arnis Cīrulis un “VReach” un “Vetvr” dizainere un virtuālās realitātes spēļu autore Alise Čukova.

“Latvijā jau ir izveidotas un sekmīgi darbojas vairākas programmēšanas skolas bērniem un jauniešiem, bet līdz šim nebija skolas virtuālās realitātes izstrādes prasmju apgūšanai. “Dateks Gaming School” izmanto jaunāko no virtuālās realitātes un mākslīgā intelekta tehnoloģijām, kas jauniešiem sniedz lielisku iespēju apgūt prasmes, kam jau ir milzīgs potenciāls un pieprasījums darba tirgū,” teic A. Cīrulis.

Pagaidām tikai Rīgā

Jaunā ārpusskolas interešu izglītības programma pirmo audzēkņu apmācību sāks jau šī gada septembrī. Mācību kurss plānots deviņu mēnešu garumā. Šajā laikā jaunieši, izmantojot jaunāko tehnoloģiju sniegtās iespējas, apgūs 3D dizainu un animāciju, lai mācību noslēgumā izveidotu katrs savu datorspēli. “Dateks Gaming School” mācības ir paredzētas jauniešiem vecumā no 10 līdz 18 gadiem. Mācību programma ir saņēmusi Rīgas domes akreditāciju.

“Lai aprīkotu “Dateks Gaming School” mācību telpas ar jaunākās paaudzes spēļu datoriem un “Meta Quest 3″ virtuālās realitātes brillēm, kā arī pielāgotu telpas efektīvai mācību procesa apguvei, ir nepieciešamas lielas investīcijas. Tādēļ pirmajā mācību gadā nodarbības plānojam tikai Rīgā. Ja redzēsim lielu interesi un vēlmi apgūt nākotnes tehnoloģijas arī no citu pašvaldību jauniešiem, domāsim risinājumus, kā sadarbībā ar pašvaldībām vai izglītības iestādēm nodrošināt šo iespēju arī plašākai auditorijai,” teic I. Mūrnieks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Kultūra Bīskaps: Jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies

Ar nožēlu jāatzīst, ka daudzu, sevišķi jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies, sestdien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgajā dievkalpojumā Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē sacīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Sabiedrība Delna: daļai jauniešu netic savām spējām ietekmēt lēmumus skolā

Daļai jauniešu nav ticības spējai ietekmēt lēmumus skolā un vēl jo vairāk pašvaldībā, liecina biedrības "Sabiedrība par atklātību - Delna" ("Delna") veiktā aptauja par jauniešu pilsonisko līdzdalību.

Ekonomika 80 Latvijas uzņēmumi piedāvā darbu jaunā sociālajā platformā (+VIDEO)

Projekta mērķis ir ne tikai sekot līdzi darba tirgus tendencēm, bet arī pavērt perspektīvas darba iespējas cilvēkiem no reģioniem.

Sabiedrība Kāpēc jaunieši uzvedas slikti: eksperti izeju meklēs Jelgavā (+VIDEO)

No masveida nepilngadīgo noziedzības rašanās Latvijā var izvairīties, pauž mentori.