Valsts prezidents noraidījis visus apžēlošanas lūgumus

Sabiedrība
VS.LV 18:08, 23.07.2024 0

Edgars Rinkēvičs otrdien izskatīja 15 notiesātu personu apžēlošanas lūgumus, bet nevienu apžēlošanas lūgumu neatbalstīja.

 
Foto: LETA

Prezidents līdz šim ir apžēlojis astoņas personas un izskatījis 133 notiesāto personu apžēlošanas lūgumus.

Apžēlošanas lūgumu var iesniegt pēc tiesas sprieduma stāšanās spēkā, izņemot gadījumus, kad persona par smagu vai sevišķi smagu noziegumu notiesāta ar brīvības atņemšanas sodu.

Gadījumos, kad persona notiesāta par smaga nozieguma izdarīšanu, apžēlošanas lūgumu var iesniegt, ja faktiski izciesta ne mazāk kā puse no piespriestā brīvības atņemšanas soda.

Savukārt, kad persona notiesāta par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, apžēlošanas lūgumu var iesniegt, ja faktiski ir izciestas ne mazāk kā divas trešdaļas no piespriestā brīvības atņemšanas soda. Turpretim, ja piespriests mūža ieslodzījums, personai pirms lūguma iesniegšanas jāizcieš ne mazāk kā 20 gadi no brīvības atņemšanas soda.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Sabiedrība Latvijas Pasts uzsācis bezekrāna pakomātu pilotprojektu

Pirmais mobilais pakomāts Latvijā ir bez ekrāna, bet nodrošina identisku pakas saņemšanu kā ierastie zilās krāsas pakomāti. Tam nav nepieciešama elektrība, jo iekārta aprīkota ar saules enerģijas avotu, kas papildina baterijas veiktspēju.

Sabiedrība Visu nedēļu gaidāms sauss laiks

Laikapstākļus Latvijā šonedēļ noteiks liels anticiklons, tādēļ nav gaidāmi nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība "Kavēšanās ar valdības izveidi nav pieļaujama" - Valsts Prezidents

Edgars Rinkēvičs sagaida konstruktīvu rīcību, strādājot pie jaunas valdības izveides.

Sabiedrība Rinkēvičs aicina steidzami rast risinājumu dabas stihijas seku novēršana

Valsts prezidenta kanceleja piektdien ir rakstiski vērsusies pie ekonomikas un zemkopības ministriem Ilzes Indriksones (NA) un Didža Šmita (AS), lūdzot sniegt informāciju Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam un 7.augustā dabas stihijas skartajām Dobeles, Augšdaugavas, Jelgavas, Madonas un Tukuma novada pašvaldībām par līdz šim paveikto dabas stihijas seku apzināšanā un novēršanā.

Sabiedrība FOTO. Rinkēvičs noliek ziedus pie ukraiņu dzejnieka Ševčenko pieminekļa

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien, atzīmējot Ukrainas Neatkarības dienu, nolika ziedus pie ukraiņu dzejnieka Tarasa Ševčenko pieminekļa.

Sabiedrība Prezidents Rinkēvičs komentējis aizturētā aizbēgšanu no policijas konvoja.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sagaida, ka Iekšlietu ministrija (IeM) un Valsts policijas vadība rūpīgi izvērtēs, kā tika pieļauta aizturētā aizbēgšana no policijas konvoja.