• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ārzemju studentiem piešķirtas valsts stipendijas 590 760 eiro apmērā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:35, 21.07.2024


Pagājušajā akadēmiskajā gadā ārzemju studentiem piešķirtas 106 Latvijas valsts stipendijas par kopējo summu 590 760 eiro, liecina Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) publiskais pārskats par 2023.gadu.


Foto: LETA

Stipendijas saņēmuši studējošie no 24 valstīm. Visvairāk stipendiātu bija no Somijas - 13 stipendiāti. 11 stipendiāti bija no Ukrainas, deviņi stipendiāti - no Azerbaidžānas, bet pa septiņiem stipendiātiem - no Gruzijas, Vācijas un Ķīnas.

Vēl 90 stipendijas piešķirtas dalībai deviņās Latvijas augstskolu organizētājās starptautiskajās vasaras skolās.

2023.gadā Latvijas valsts stipendijām kopumā saņemti 309 pieteikumi no 31 valsts studenta.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Kriminālziņas JVLMA studentes liecina par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kultūršoks" rīcībā nonākušas septiņu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

Sabiedrība Latvijā konstatēts mazākais studējošo skaits pēdējos 20 gados

2023./2024. akadēmiskajā gadā augstāko izglītību apgūst 74 tūkstoši studējošo, kas ir par 1,8 % mazāk nekā iepriekšējā gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati. Studējošo skaits Latvijā samazinās jau pēdējos 20 gadus. Tendence pieaugt tika novērota tikai līdz 2005. gadam, kad tika sasniegts lielākais studējošo skaits Latvijā – 131,1 tūkstotis.

Sabiedrība Studentiem plāno samazināt maksu par braukšanu Rīgas sabiedriskajā transportā

Rīgas dome plāno studentiem samazināt maksu par braukšanu galvaspilsētas sabiedriskajā transportā, paredz sabiedriskajai apspriešanai nodotie grozījumi saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas valstspilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā.

Sabiedrība RSU studenti no Izraēlas saņēmuši draudus, IZM vērtē situāciju

Izglītības un zinātnes ministrija vērtēs situāciju Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) par iespējamiem konfliktiem starp ārvalstu studentiem saistībā ar Izraēlas un Palestīnas konfliktu, izriet no ministrijas ieraksta tviterī.