• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tuvākajās dienās iespējamas stipras pērkona lietusgāzes

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:17, 10.07.2024


Šīs nedēļas otrajā pusē Latvijā būs mainīgi laikapstākļi, brīžiem līs, vietām gaidāms arī ļoti stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.


Foto: LETA

Ceturtdien daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāms lietus, vietām līs sevišķi stipri un dārdēs pērkons, negaisa laikā iespējama krusa un spēcīgas vēja brāzmas. Gaiss sakarsīs līdz +27..+32 grādiem, vēsāks laiks būs Kurzemē.

Piektdien galvenokārt austrumu novados gaidāms īslaicīgs lietus, dažviet - pērkona negaiss. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +16..+21 grādam, dienā tā sasniegs +23..+27 grādus, bet vietām piekrastē svārstīsies ap +20 grādiem.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm sestdienas pēcpusdienā un vakarā valsts lielākajā daļā īslaicīgi līs. Vietām gaidāmas stipras lietusgāzes, negaisa laikā būs arī lokālu plūdu, vētras un krusas risks. Gaisa temperatūra var sasniegt +27..+32 grādus, vēsāks laiks saglabāsies Kurzemē.

Nokrišņu varbūtība prognozēta arī svētdien, kad gaidāms liels mākoņu daudzums, pārsvarā lēns vējš un gaisa temperatūra, visticamāk, nepārsniegs +23..+28 grādus.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs norāda, ka vietām, kur līs ļoti intensīvi, augsne kļūs mitra un nespēs uzsūkt ūdeni. Lielā mitruma un applūšanas dēļ tiks bojāti kultūraugu sējumi un stādījumi. Lietus ūdens kanalizācijas sistēmas būs pārslogotas un var pārplūst.

Hidrologi arī brīdina, ka var applūst dažu upju palienes un citas zemākās vietas, izraisot īpašumu un infrastruktūras applūšanu, iespējama ceļu izskalošana un citi infrastruktūras bojājumi. Lietusgāžu laikā veidosies bīstami braukšanas apstākļi pasliktinātas redzamības un akvaplanēšanas dēļ.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Divās dienās Latvijā pārspēti 26 karstuma rekordi

Pēdējās divās dienās Latvijā kopumā laboti 26 maksimālās gaisa temperatūras rekordi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sabiedrība Ceturtdien saglabāsies skaidras debesis

Ceturtdien visā Latvijā spoži spīdēs saule un debesis būs pārsvarā skaidras, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Tuvākajā nedēļā saglabāsies vasarīgi laikapstākļi

Līdz nākamās nedēļas vidum un, iespējams, arī ilgāk Latvijā saglabāsies vasarīgi silts, brīžiem karsts laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Latvijā gaidāma saulaina un karsta diena

Trešdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +25..+30 grādiem, Rīgas līča Kurzemes piekrastē - līdz +22..+24 grādiem, prognozē sinoptiķi.