• Alda,
  • Maruta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā būvēs sešas sociālās aprūpes ēkas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:51, 04.07.2024


Rīgas pašvaldība ir parakstījusi līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par sešu sociālo aprūpes ēku būvniecību pensijas vecuma personām Mežezera ielā 5 un Jūrmalas gatvē, kuru kopējās izmaksas sasniedz 16 200 000 eiro.


Foto: LETA

Projekta mērķis ir sešu sociālo aprūpes ēku būvniecība pensijas vecuma personām Rīgā, nodrošinot pāreju no institucionālas ilgtermiņa aprūpes sniegšanas uz kopienā balstītas aprūpes modeli. Tāpat projekta mērķis ir attīstīt ģimeniskai videi pietuvināta sociālā pakalpojuma pieejamību pašvaldības pensijas vecuma personām, saglabājot personas neatkarību un tās aprūpē iesaistīto ģimenes locekļu nodarbinātību.

Projekta gaitā plānots uzbūvēt mājokļus 96 personām.

Pašvaldībā sola, ka dienas režīms klientiem tiks plānots, vadoties pēc individuālajām vajadzībām, piemēram, klients nosaka savu celšanās un ēšanas laiku, dzīvokļa ietvaros vienojas par brīvā laika pavadīšanu grupas telpās un aktivitātēm ārpus. Sociālā darba speciālists veidošot individuālas attiecības ar katru grupas - līdz 16 klientiem - locekli, lai veidotos savstarpēja piesaiste un uzticamība. Speciālists arī reaģēšot uz grupas locekļa individuālajām vajadzībām, ja nepieciešams piesaistīs citus darbiniekus.

Projekta laikā tiks organizēta sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām, tai skaitā brīvprātīgo piesaiste, tādējādi veicinot brīvā laika pavadīšanas iespēju dažādību. Atbilstoši klientu spējām, tai skaitā, ņemot vērā klienta veselības stāvokli, plānots nodrošināt maksimālu klienta iesaisti ikdienas darbībās, tādējādi saglabājot klienta neatkarību, piemēram, veikala apmeklēšana ar klientu.

Projekta kopējās izmaksas ir 16 200 000 eiro, tai skaitā Atveseļošanās fonda finansējums ir 7 639 224 eiro un Rīgas pašvaldības līdzfinansējums - 8 560 776 eiro.

Projektu plānots pabeigt līdz 2026.gada vidum. Projektu administrē Rīgas pašvaldības Īpašuma departaments.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Svētdien Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte

Mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs un, sākot no rietumiem, gaidāms īslaicīgs lietus, vietām arī pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Partiju reitingā līderos izvirzās JV, trijniekā iekļūst LPV

Jaunākajā partiju Saeimas vēlēšanu reitingā līderpozīciju ieņēmusi partija "Jaunā vienotība" (JV), tai seko Nacionālā apvienība (NA), bet trešajā vietā iekļuvusi partija "Latvija pirmajā vietā" (LPV), liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Sabiedrība Latvijā pieņemti 4053 lēmumi par pagaidu aizsardzību pret vardarbību

No 2020. līdz 2024.gadam tiesu pirmajā instancēs pieņemti 4053 lēmumi par pagaidu aizsardzību pret vardarbību, liecina informācija portālā "dati.ta.gov.lv".

Sabiedrība Izmantojot jaunu regulējumu pirmajā dienā partnerību reģistrējuši seši pāri

Šīs nedēļas sākumā, kad stājās spēkā jaunais regulējums, partnerību reģistrējuši seši pāri, noskaidroja aģentūra LETA.

Lasiet arī

Sabiedrība Sociālās jomas darbinieki pakļauti sociālās vai ekonomiskās atstumtības riskam

Latvijā ir aptuveni 32 000 sociālās jomas darbinieku, kas ir pakļauti sociālās vai ekonomiskās atstumtības riskam, liecina Baltijas mēroga pētījums "Atklājot Neredzamos: Ko oficiālā statistika nestāsta par iedzīvotājiem un viņu problēmām".

Sabiedrība Rīgas pašvaldība būvēs sešas sociālās aprūpes mājas

Rīgas dome šodien atbalstīja pieteikuma iesniegšanu Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējuma saņemšanai sešu jaunu sociālās aprūpes ēku būvniecībai, kurās iecerēts sniegt ģimeniskai videi pietuvinātus pakalpojumus.