• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Veloceļu garums Daugavpilī sasniedz gandrīz 44 kilometrus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:54, 24.06.2024


Veloceļu garums Daugavpilī pašlaik sasniedz 43,79 kilometrus, liecina pašvaldības publiskotā informācija.


Foto: LETA

Daugavpils pašvaldības ilgtermiņa plāni uz tuvākajiem gadiem paredz pakāpeniski attīstīt alternatīvas iespējas ilgtspējīgai mobilitātei - gājēju ceļus, velosatiksmi un elektromobilitāti, kam tiek veidota atbilstoša infrastruktūra. Uzlabojot veloinfrastruktūru pilsētā, Komunālās saimniecības pārvalde (KSP) izstrādāja Daugavpils velosipēdu ceļu karti.

"Pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā noteiktās vadlīnijas satiksmes infrastruktūras attīstības plānošanai Daugavpilī nosaka attīstīt veloceļu tīklu un integrēt to kopējā transporta un tūrisma infrastruktūras pakalpojumu tīklā, sasaistīt vietējos veloceļus ar "EiroVelo" maršrutu, kā arī veidot jaunus veloceļus," skaidro domes deputāts Igors Prelatovs ("Mūsu partija").

Viņš informē, ka KSP izstrādātajā Daugavpils velosipēdu ceļu kartē iekļauti gan uzbūvētie, gan plānotie veloceļi un ceļi, kur nepieciešams uzstādīt atbilstošas ceļa zīmes, lai pilnveidotu kopējo velo ainu pilsētā, gan arī esošo velosipēdu ceļu loģiskie savienojumi, ko ir vērts īstenot nākotnē.

"Patlaban velosipēdu ceļi tiek projektēti gandrīz visos ielu renovācijas projektos. Šobrīd spēkā esošajā teritorijas plānojumā Daugavas ielas garumā ir iezīmēts perspektīvais maģistrālais velosipēdu ceļš, kas savienotu Mežciema apkaimi ar pilsētas centru," pauž Prelatovs.

Pašlaik kopējais veloceliņu garums pilsētā ir 43,79 kilometri. Garākie no tiem, virs astoņiem kilometriem, ir Kauņas ielā un Vidzemes ielā. Trīs kilometru garumu pārsniedz veloceļi 18.novembra ielā, Dunduru ielā.

Veidojot piemērotāku un ērtāku pilsētvidi, pēdējo gadu laikā vairāku pilsētas iestāžu, atpūtas vietu un parku tuvumā uzstādītas velosipēdu novietnes. Savukārt Aizpilsētas parkā ierīkota velosipēdu apkalpošanas stacija. Šis pašapkalpošanās stends ir paredzēts gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem, ļaujot veikt nelielus remontdarbus pašu spēkiem. Stendā ir pieejamas biežāk izmantotās velosipēdu montāžas atslēgas, skrūvgrieži un lāpstiņas, kā arī mehānisks pumpis, kas piemērots dažādu velosipēdu marku, bērnu ratiņu un invalīdu ratiņu riepu pumpēšanai. Stenda izmantošana ir bez maksas. Tas ir pieejams jebkurā diennakts laikā.

Autovadītāji, riteņbraucēji un gājēji ir aicināti būt pieklājīgiem vienam pret otru un ievērot ceļu satiksmes noteikumus, aicina pašvaldībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nākamā nedēļa būs vēsāka

Nākamnedēļ Latvijā laiks kļūs vēsāks, brīžiem gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Visā Latvijā spēkā brīdinājums par svelmi līdz +33 grādiem

Piektdien visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums par stipru karstumu - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30..+33 grādiem.

Sabiedrība Vīrietim par aļņa buļļa nomedīšanu liek valsts labā samaksāt 10 540 eiro

Kurzemes rajona tiesa kādam vīrietim par aļņa buļļa nomedīšanu piespriedusi nosacītu cietumsodu un likusi valsts labā samaksāt 10 540 eiro, liecina publiski pieejamais spriedums.

Sabiedrība Piektdiena būs karstākā diena kopš pērnās vasaras

Piektdien Latvijā gaisa temperatūra pakāpsies vēl augstāk un gaidāms lielākais karstums kopš pagājušā gada vasaras, bet pastiprināsies dienvidu vējš un Kurzemē iespējams pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Kriminālziņas Sadurta Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāja

Pagājušās nedēļas izskaņā uzbrukumā sadurta Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāja Inta Vaivode, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta Latvijas Televīzija.

Kultūra Valstspilsēta Daugavpils veicina slāvu kultūras attīstību (+VIDEO)

Vietējās varas iestādes iesaista sabiedriskās organizācijas.

Sabiedrība Daugavpils lūdz neaizliegt preču iegādi no Krievijas

Daugavpils dome aizliegumā iepirkt Baltkrievijas un Krievijas preces, ko pašlaik skata parlamentārieši, aicina neiekļaut sabiedriskā transporta rezerves daļas, informēja pašvaldībā.

Sabiedrība Daugavpilī tiks atjaunota Svētā Pētera katoļu baznīca (+VIDEO)

Apbūves komplekss ir unikāls objekts pilsētas vēsturiskajā daļā.