• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas iedzīvotāji skeptiski vērtē tiesu sistēmas neatkarību

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:41, 23.06.2024


Latvijas iedzīvotāju vērtējums par tiesu sistēmas neatkarību ir skeptiskāks nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES), liecina jaunākā "Eirobarometra" aptauja.



Vidēji ES aptaujātie savu valstu tiesu sistēmu kā pilnībā vai pamatā neatkarīgu novērtējuši 52% respondentu, bet Latvijas tiesu sistēmu kā neatkarīgu vērtē 43% Latvijas iedzīvotāju.

20% no Latvijā aptaujātajiem respondentiem uzskata, ka ar tiesu neatkarību ir "diezgan slikti", bet 6% respondentu uzskata, ka situācija šajā jomā raksturojama ar apzīmējumu "ļoti slikti". 31% respondentu nav bijis viedokļa šajā jautājumā.

Latvijas gadījumā iedzīvotāji visbiežāk uzskata, ka tiesnešu neatkarību ietekmē spiediens no ekonomiskām vai citām interešu grupām, kā arī no politiķiem.

Kopumā Latvijā tika aptaujāts 1012 cilvēki.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nākamā nedēļa būs vēsāka

Nākamnedēļ Latvijā laiks kļūs vēsāks, brīžiem gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Visā Latvijā spēkā brīdinājums par svelmi līdz +33 grādiem

Piektdien visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums par stipru karstumu - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30..+33 grādiem.

Sabiedrība Vīrietim par aļņa buļļa nomedīšanu liek valsts labā samaksāt 10 540 eiro

Kurzemes rajona tiesa kādam vīrietim par aļņa buļļa nomedīšanu piespriedusi nosacītu cietumsodu un likusi valsts labā samaksāt 10 540 eiro, liecina publiski pieejamais spriedums.

Sabiedrība Piektdiena būs karstākā diena kopš pērnās vasaras

Piektdien Latvijā gaisa temperatūra pakāpsies vēl augstāk un gaidāms lielākais karstums kopš pagājušā gada vasaras, bet pastiprināsies dienvidu vējš un Kurzemē iespējams pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Kriminālziņas Vīrieti apsūdz par pozitīvu attieksmi pret agresijas plānošanu Latvijā

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu, kurā kāda persona apsūdzēta par to, ka publiski slavināja noziegumus pret mieru.

Kriminālziņas Stājas spēkā notiesājošs spriedums Lapsam par advokāta Vonsoviča vajāšanu

Spēkā stājies Vidzemes apgabaltiesas spriedums, ar kuru publicists Lato Lapsa atzīts par vainīgu kriminālapsūdzībās par advokāta Romualda Vonsoviča vajāšanu un neslavas celšanu, par ko viņam piespriestas 300 stundas sabiedriskā darba, informēja Augstākā tiesā (AT), kas attiekusies šajā lietā ierosināt kasācijas tiesvedību.

Kriminālziņas Prokuratūra iesniedz protestu par sodu okupācijas noliegšanā apsūdzētajam

Prokuratūra iesniegusi protestu par Rīgas pilsētas tiesas spriedumu, ar kuru partijas "Latvijas Krievu savienības" (LKS) politiķim Aleksandram Filejam par Latvijas okupācijas noliegšanu piespriesta nosacīta brīvības atņemšanu uz desmit mēnešiem, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Saistībā ar sirmgalvja bojāeju iesniegts pieteikums par kompensāciju 30 000 eiro

Krimināllietā, kurā apsūdzēts nama Rīgā īpašnieks saistībā ar sirmgalvja bojāeju no krītošas lāstekas, iesniegts pieteikums par radītā morālā kaitējuma kompensāciju 30 000 eiro apmērā, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.