• Lana,
  • Sergejs,
  • Svetlana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sagatavos 100 jaunus latviešu valodas kā svešvalodas skolotājus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:41, 18.06.2024


Līdz 2028.gada nogalei varētu sagatavot 100 jaunus latviešu valodas kā svešvalodas skolotājus, lai nodrošinātu mūsdienīgas latviešu valodas mācīšanas metodes pieaugušajiem, paredz noteikumu projekts, ko otrdien pieņēma valdība.


Foto: LETA

Lai apmācītu jaunos skolotājus, Latvijas Universitāte un Latviešu valodas aģentūra līdz šā gada beigām izstrādās un licencēs pirmā cikla profesionālās augstākās izglītības latviešu valodas kā svešvalodas studiju programmu.

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) aplēsēm, 100 jauni pedagogi ļaus nodrošināt latviešu valodas apguvi 4800 ārzemniekiem gadā. Atbilstoši Nacionālās attīstības plānam 2021.-2027.gadam, nepieciešams sasniegt 84% pieaugušo latviski runājošu Latvijas iedzīvotāju īpatsvaru, kuru dzimtā valoda nav latviešu valoda.

Projekta īstenošanai kopējais pieejamais finansējums ir 615 498 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Sabiedrība Rīgā turpinās darbs pie satiksmes organizācijas izmaiņu ieviešanas

Līdz 1.novembrim Rīgā vairākos desmitos ielu posmu uzstādīs ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" vai ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" ar papildu zīmi "Pārējā papildinformācija"

Lasiet arī

Sabiedrība Par valsts valodas nelietošanu aizvadītajā mācību gadā sodīti 107 pedagogi

Par valsts valodas nelietošanu profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamajā apmērā aizvadītajā mācību gadā administratīvi sodīti 107 pedagogi, ziņo Valsts valodas centrs (VVC).

Sabiedrība Valodas eksperti Vidzemes ziemeļaustrumu daļu piekrīt dēvēt par Malēniju

Valodas eksperti Vidzemes ziemeļaustrumu daļu piekrīt dēvēt par Malēniju.

Ekonomika Latviešu valodas aģentūras direktore pērn nopelnīja ap 40 000 eiro

Latviešu valodas aģentūras (LVA) direktore Inita Vītola pagājušajā gadā nopelnīja 38 781 eiro, kas ir par 11 152 eiro vairāk nekā 2022.gadā, liecina viņas iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.