Vardarbības gadījums skaits skolēnu vidū palielinās

Sabiedrība
LETA 09:12, 17.06.2024 0

Vardarbības gadījums skaits skolēnu vidū palielinās, intervijā TV3raidījumam "900 sekundes" teica Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidents Rūdolfs Kalvāns.

 

Viņš paskaidroja, ka uz šo problēmu rāda arī statistikas dati.

Kalvāns norādīja, ka skolēnus, kuri ir vardarbīgi, var darīt divās grupās. Pirmajā grupā ietilpst tie bērni, kuriem ir uzvedības traucējumi smagākā formā, kuriem nepieciešams speciālistu atbalsts.

Savukārt otrajā grupā ietilpst tie bērni, kuriem ir vispārēji uzvedības un attieksmes traucējumi, problēmas ar sociālajām prasmēm, skolas vērtību ievērošanu. Taču par šiem skolēniem nevarētu teikt, ka viņiem ir nepieciešams speciālistu atbalsts.

"Vairāk skolēnu ir otrajā grupā," teica Kalvāns, runājot par vardarbību skolēnu vidū.

Runājot par gadījumu, kas notika skolā Babītē, kur skolēns ar dakšiņu sadūra skolotāju, Kalvāns norādīja, ka izglītības iestāde bija darījusi daudz, bet skolām ir tiesiskais ietvars, skolu darbība ir strikti reglamentēta.

Kā vienu no risinājumiem Kalvāns minēja skolu autoritātes stiprināšanu normatīvajos aktos.

Iepriekš izskanējis, ka 28.maijā vienā no sākumskolas klasēm Babītes vidusskolā izcēlies konflikts, kurā iesaistīts kāds skolēns un skolotāja. Pēc viņas aicinājuma novilkt cepuri pie pusdienu galda, izglītojamais esot sadūris skolotāju ar dakšiņu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Mājdzīvnieku dzīve Latvijā kļūs brīvāka: kas jāzina saimniekiem (+VIDEO)

Ir jānodrošina, lai suni, kurš dzimis līdz 2023.gada 31.augustam un savas dzīves laikā nav turēts piesiets.

Sabiedrība Smiltēns: Valdību veidojošā koalīcija vairs nav stabila

Esošā valdību veidojošā koalīcija vairs nav stabila, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" secinājis "Apvienotā saraksta" (AS) līderis Edvards Smiltēns.

Sabiedrība Nākamā nedēļa būs vēsāka

Nākamnedēļ Latvijā laiks kļūs vēsāks, brīžiem gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Visā Latvijā spēkā brīdinājums par svelmi līdz +33 grādiem

Piektdien visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums par stipru karstumu - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30..+33 grādiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Ķekavas pašvaldība aicina steidzami rīkoties vardarbības mazināšanai skolās

Ķekavas pašvaldība aicina valsts augstākās amatpersonas steidzami rīkoties vardarbības mazināšanai skolās, savā mājaslapā informē pašvaldība.

Kriminālziņas Par skolēna piekaušanu Ķekavā policija sāk administratīvā pārkāpuma procesu

Par skolēna piekaušanu Ķekavas vidusskolā Valsts policija ir sākusi administratīvā pārkāpuma procesu par maznozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanu, informē policija.

Sabiedrība Čakša: Visi rīki ir, bet to izmantošanas vietā vienkārši skaļi kliedzam

Skolām un pašvaldībām jau pašlaik ir pietiekami instrumenti, lai novērstu vardarbību skolās, šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmai" apgalvoja izglītības ministre Anda Čakša (JV).