• Mihails,
  • Miķelis,
  • Miks,
  • Mikus
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeimā vērtēs Ķekavas iniciatīvu par vardarbības novēršanu skolās

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:55, 26.11.2023


Decembra sākumā, 6.decembrī, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā skatīs iedzīvotāju iniciatīvu par vardarbības novēršanu skolās.



Iniciatīvas autore ir Ķekavas novada pašvaldība, kas aicina radīt tiesisku pamatu, lai valsts un pašvaldību iestādēm būtu "reālas pilnvaras" vardarbības apkarošanai Latvijas skolās.

Iniciatīva tapa pēc tam, kad oktobra sākumā Ķekavas vidusskolā mācību iestādes telpās kāds 9.klases skolēns piekāva citu skolas audzēkni.

Iniciatīva rosina Saeimu grozīt Bērnu tiesību aizsardzības likumu, nosakot tiesības izglītības iestādei aizdomu gadījumā pārbaudīt skolēna somu, kā arī Izglītības likumu, paredzot skaidru rīcību vardarbības pret pedagogu vai citu izglītojamo gadījumos. Reizē veikt izmaiņas Ministru kabineta noteikumos, piešķirot tiesības direktoram kopā ar starpinstitucionālo sadarbības padomi noteikt, kādos gadījumos skolēns mācās attālināti.

Iniciatīvas autoru ieskatā, ar grozījumiem tiks veidota droša vide Latvijas skolās un sekmēta vispārējās izglītības kvalitātes celšanās. Ilgtermiņā tas veicinās arī iecietīgākas un likumpaklausīgākas Latvijas sabiedrības veidošanos, uzskata kolektīvā iesnieguma autori.

LETA jau ziņoja, ka patlaban Saeimā tiek skatīti līdzīgi grozījumi. Tos iesniedzis gan Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, gan opozīcijā esošie "Apvienotā saraksta" deputāti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei

Rīgā, Latgales parkā, demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei, aģentūru LETA informēja Rīvas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Lasiet arī

Sabiedrība Vairāk nekā 40% skolēnu saskaras ar sistemātisku vardarbību

Vairāk nekā 40% skolēnu saskaras ar sistemātisku vardarbību Latvijas skolās, secināts Rīgas Stradiņa universitātes pēc Valsts kancelejas pasūtījuma veiktais pētījums par bulinga izplatību Latvijas skolās.

Sabiedrība Ķekavas pašvaldība aicina steidzami rīkoties vardarbības mazināšanai skolās

Ķekavas pašvaldība aicina valsts augstākās amatpersonas steidzami rīkoties vardarbības mazināšanai skolās, savā mājaslapā informē pašvaldība.

Kriminālziņas Par skolēna piekaušanu Ķekavā policija sāk administratīvā pārkāpuma procesu

Par skolēna piekaušanu Ķekavas vidusskolā Valsts policija ir sākusi administratīvā pārkāpuma procesu par maznozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanu, informē policija.

Sabiedrība Čakša: Visi rīki ir, bet to izmantošanas vietā vienkārši skaļi kliedzam

Skolām un pašvaldībām jau pašlaik ir pietiekami instrumenti, lai novērstu vardarbību skolās, šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmai" apgalvoja izglītības ministre Anda Čakša (JV).