Pērn Rīgā sterilizēti 810 bezsaimnieka kaķi

Sabiedrība
LETA 13:41, 16.06.2024 0

Pērn Rīgā noķerti un sterilizēti 810 bezsaimnieka kaķi, minēts Rīgas pašvaldības 2023.gada publiskajā pārskatā, kuru aizvadītajā nedēļā apstiprināja Rīgas dome.

 
Foto: LETA

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem pašvaldība organizē dzīvnieku populācijas kontroli Rīgā. Veicot šo pienākumu, izķerti 423 klaiņojoši suņi un 353 kaķi.

Pašvaldības apmaksātā dzīvnieku patversmē nogādāti 685 bezsaimnieka suņi un kaķi, savukārt veterinārajās klīnikās nogādāti 334 negadījumos cietuši kaķi un suņi.

Palīdzība sniegta arī 1065 savvaļas dzīvniekiem.

Kā liecina Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta mājaslapā pieejamā informācija, lai samazinātu bezsaimnieka kaķu skaitu, pašvaldība īsteno to kontroles programmu "noķer - sterilizē - atlaiž". Pēc sertificēta veterinārārsta veiktās apskates slimie kaķi tiek eitanazēti, bet veselie sterilizēti, vakcinēti pret trakumsērgu un nogādāti atpakaļ dzīvesvietās.

Savukārt klaiņojošie suņi tiek nogādāti dzīvnieku patversmē "Ulubele", ar kuru pašvaldība noslēgusi pakalpojuma līgumu.

Šiem dzīvniekiem tiek apmaksāta 14 dienu uzturēšanu, bet pēc tam tie tiekot atdoti atrastajiem īpašniekiem vai privātai patversmei, kura turpina meklēt tiem jaunas mājas.

Neārstējami slimi dzīvnieki pēc sertificēta veterinārārsta slēdziena tiek eitanazēti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei

Rīgā, Latgales parkā, demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei, aģentūru LETA informēja Rīvas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Lasiet arī

Sabiedrība Limbažu novadā sākta bezsaimnieka kaķu sterilizācija

Šomēnes Limbažu novadā sākts bezsaimnieka kaķu sterilizācijas pilotprojekts, kuru īsteno fonds "Sofi" sadarbībā ar Limbažu novada pašvaldību un dzīvnieku aizsardzības biedrību "Vidzemes ķepas", informē "Sofi" pārstāve Sindija Liepiņa.