• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 21:37, 19.09.2024


Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.



Kā norādīja dienestā, kaķi tika pārvadāti tranzītā uz Vāciju, sūtījums pagājušajā nedēļā tika pārtverts Medininku veterinārajā robežkontroles punktā un vēlāk nosūtīts atpakaļ uz Baltkrieviju.

Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests informēja, ka dzīvnieki bija ārkārtīgi saspiesti, vairāki dzīvnieki vienā būrī, bez iespējas brīvi pārvietoties, transportlīdzeklī bija nepatīkama smaka, un gaiss netika pienācīgi cirkulēts.

"Tik daudz un tik blīvi pārvadāti dzīvnieki vienā transportlīdzeklī ir viens no retajiem gadījumiem manā darba praksē. Lielos būros bija kastes, kurās atradās kaķi, un blakus tiem bija dažādi priekšmeti. Būri bija pārāk mazi, kaķi nevarēja brīvi pārvietoties, apgriezties un atpūsties," pauda Valsts robežsardzes dienesta Robežkontroles departamenta padomniece Kristīna Dainovskīte-Šustiķe.

Minēto pārkāpumu dēļ kravai neļāva turpināt ceļu, savukārt kaķi tika nosūtīti atpakaļ uz izcelsmes valsti - Baltkrieviju. Dienests lēmumu pamatoja ar to, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztu dzīvniekus sākotnējā vietā, no kurienes tie tika nosūtīti.

Par radušos situāciju tiks informētas Vācijas atbildīgās institūcijas, kā arī Latvijas dienesti, jo pārvadātājs bija no Latvijas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Turpinās izmeklēšana par aviācijas negadījumiem pie Ādažiem un Rīgas lidostas

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs turpina izmeklēšanu un tehnisko iemeslu noskaidrošanu gan aviācijas nelaimes gadījumam, kas notika 4.maijā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem, gan 19.jūnijā Mārupes novadā netālu no Rīgas lidostas.

Kriminālziņas Tiesās trīs personas par indiešu piespiedu nodarbināšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis Rīgas pilsētas tiesai Latgales priekšpilsētā krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas, no kurām viens ir Indijas pilsonis, par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā grupā.

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Lasiet arī

Sabiedrība Limbažu novadā sākta bezsaimnieka kaķu sterilizācija

Šomēnes Limbažu novadā sākts bezsaimnieka kaķu sterilizācijas pilotprojekts, kuru īsteno fonds "Sofi" sadarbībā ar Limbažu novada pašvaldību un dzīvnieku aizsardzības biedrību "Vidzemes ķepas", informē "Sofi" pārstāve Sindija Liepiņa.