• Mariss,
  • Matīss,
  • Modris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zināma viena valstpilsēta, kur palielinājies iedzīvotāju skaits

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:50, 13.06.2024


Šī pašvaldība sniedz dažāda veida atbalstu iedzīvotājiem.



Jūrmala ir Latvijā vienīgā valstspilsēta, kurā 2023.gadā pieaudzis iedzīvotāju skaits. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem iedzīvotāju skaits Jūrmalā pieaudzis par 1,9%, uz 2024.gada 1.janvāri sasniedzot 59 815 cilvēkus; pārējās valstspilsētās iedzīvotāju skaits samazinājies.

"Mūsu darbs ir vērsts uz to, lai jūrmalnieki savā pilsētā varētu justies arvien drošāk, ērtāk un patīkamāk un ikdienā sajustu pašvaldības atbalstu," saka Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe. "Pilsētā ir sakārtota infrastruktūra - labiekārtoti parki, 70 publiski pieejami bērnu rotaļu un aktīvās atpūtas laukumi, četri skeitošanas laukumi un labiekārtotas peldvietas, atjaunotas un modernizētas skolu telpas. Pilsētā bez maksas ir pieejami daudzveidīgi kultūras un sporta pasākumi, jūrmalniekiem - dažādas aktivitātes veselīgam dzīvesveidam."

Pašvaldība nodrošina dažādus atbalsta veidus: bērniem, senioriem un citām iedzīvotāju grupām. Visi Jūrmalā deklarētie iedzīvotāji saņem nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu 90% apmērā par zemes īpašumu.

Jūrmalā ir viens no lielākajiem bērna piedzimšanas pabalstiem - 500 eiro, no nākamā gada 1.janvāra pabalsts jūrmalniekiem tiks palielināts līdz 1000 eiro par katru bērnu. Pabalsts jaundzimušā aprūpei būs lielākais Latvijā, kādu sniedz pašvaldība.

Visos bērnudārzos un skolās līdz pat 12. klasei ir nodrošinātas pašvaldības apmaksātas pusdienas. Pašvaldība piešķir 100 eiro pabalstu reizi gadā mācību procesa atbalstam bērniem no pusotra gada vecuma, skolēniem, kā arī studentiem vecumā līdz 24 gadiem.

Jūrmalniekiem braukšana pilsētas autobusos ir bez maksas, no 2023.gada decembra - arī divi pašvaldības apmaksāti braucieni ar vilcienu maršrutā Ķemeri-Rīga-Ķemeri.

Jūrmalas seniori saņem veselības aprūpes pabalstu - 150 eiro gadā, no nākamā gada 1.janvāra pabalsts senioriem tiks palielināts līdz 200 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī