• Paulis,
  • Pauls,
  • Pāvils,
  • Pēteris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ādažos zāle būs jāpļauj arī neapbūvētos īpašumos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:37, 09.06.2024


Ādažos zāle būs jāpļauj arī neapbūvētos īpašumos, paredz saistošie noteikumi par Ādažu novada teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu, kas stājās spēkā 8.jūnijā.


Foto: LETA

Kā norāda pašvaldībā, būtiskākā problēma, kuras risināšanai bija nepieciešami jauni noteikumi, bija publiskām teritorijām piegulošie nesakoptie īpašumi, kuros netika savlaicīgi nopļauta zāle un notīrīts sniegs. Tāpat problēmas rada vidi degradējošas būves, kas bojā ainavu un izjauc kultūrvēsturiskās vides tēlu.

Jaunie noteikumi paredz regulāru zāles pļaušanu un savākšanu neapbūvēto nekustamo īpašumu teritorijās, kas vērstas pret publisku ārtelpu, ne retāk kā divas reizes gadā. Pirmā pļaušana jāveic līdz 15.jūlijam, bet otrā - līdz 15. septembrim.

Zāliena garums nedrīkst pārsniegt 20 centimetrus.

Noteikumos nostiprināta līdzšinējā kārtība īpašumam piegulošās publiskās teritorijas kopšanā, un uzkopjamā platība noteikta ņemot vērā faktisko situāciju. Par pārējās publiskā lietošanā esošās teritorijas sakopšanu atbild pašvaldība.

Noteikumu izstrādes laikā tika saņemti iedzīvotāju priekšlikumi ar lūgumu atbalstīt ziedošu pļavu audzēšanu nekustamo īpašumu teritorijās. Pēc šiem priekšlikumiem noteikumos iekļauts apakšpunkts ar nosacījumiem par ziedošo pļavu apsaimniekošanu.

Noteikumos arī precizēts, ka nekustamā īpašumā esošo žogu uzturēšana nodrošināma tādā tehniskā un vizuālā kārtībā, kas atbilst vides ainavas prasībām un pašvaldības teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Mājdzīvnieku dzīve Latvijā kļūs brīvāka: kas jāzina saimniekiem (+VIDEO)

Ir jānodrošina, lai suni, kurš dzimis līdz 2023.gada 31.augustam un savas dzīves laikā nav turēts piesiets.

Sabiedrība Smiltēns: Valdību veidojošā koalīcija vairs nav stabila

Esošā valdību veidojošā koalīcija vairs nav stabila, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" secinājis "Apvienotā saraksta" (AS) līderis Edvards Smiltēns.

Sabiedrība Nākamā nedēļa būs vēsāka

Nākamnedēļ Latvijā laiks kļūs vēsāks, brīžiem gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Visā Latvijā spēkā brīdinājums par svelmi līdz +33 grādiem

Piektdien visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums par stipru karstumu - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30..+33 grādiem.

Lasiet arī