Ropažu novada pašvaldībā ir stabila finanšu situācija (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 10:56, 04.06.2024 0

Visi plānotie un ar Domes lēmumiem apstiprinātie Valsts kases aizdevumi ir apstiprināti, līgumi noslēgti.

 

Ropažu novada pašvaldība ir pieņēmusi sabalansētu budžetu, kura ietvaros veic visus plānotos darbus, ziņoja Inese Skrastiņa, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

Kā jau vairākumam pašvaldību, 2024.gads ir finansiāli smags, budžets ir ar izteiktu taupības raksturu. Ar stingru finansiālu uzraudzību grūtāko februāra un marta mēneša periodu, kad tika saņemti zemāki Iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumi pašvaldības budžetā, esam pārvarējuši un veiksmīgi pildām visas pašvaldības funkcijas, un arī brīvprātīgās iniciatīvas.

"Piekrītam, ka 2024.gada 26.februārī VID publiskajā datu bāzē bija nodokļu parāds 772 052.33 EUR apmērā. Maksājums tika veikts iepriekšējās dienas vakarā, un tik lielu maksājumu banka apstrādāja tikai nākamajā dienā. Par to var pārliecināties jebkurš VID publiskajā datu bāzē. Pašvaldībai grūtākais periods bija marta mēnesis, jo tas saistās ar Iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atmaksu iedzīvotājiem, ko veic valsts, līdz ar to pašvaldība saņem būtiski mazākas iemaksas. Minētās summas iemaksu, 496 328.80 EUR, veicām nekavējoties, tiklīdz saņēmām valsts ieskaitīto finansējumu pašvaldības budžetā no IIN. Savstarpējos norēķinus par izglītojamajiem ar Rīgas valsts pilsētas pašvaldību veicām 17.maijā, kavējumu vai soda nauda nav piemērota", - pauž pašvaldība.

"Uzskatām, ka maldinoša informācija sniegta par to, ka pašvaldībai nav kvalitatīvas finanšu pārvaldības. Pašvaldība stingri uzrauga izdevumu atbilstību apstiprinātajam budžetam un nepieciešamības gadījumā veic grozījumus budžetā, informējot deputātus par nepieciešamajiem precizējumiem. Šādi grozījumi tika veikti aprīlī. Savukārt Finanšu un grāmatvedības departaments ziņojumu par finansiālo situāciju sniedza 23.maija Finanšu komitejā. Tika nolemts, ka ziņojums par pašvaldības budžeta izpildi tiks sniegts katra mēneša pēdējā Finanšu komitejas sēdē. Papildus informējam, ka visi plānotie un ar Domes lēmumiem apstiprinātie Valsts kases aizdevumi ir apstiprināti, līgumi noslēgti. Visas atlīdzības personālam ir izmaksātas laikā bez kavējumiem, pašvaldības iestāžu budžetu izpilde notiek atbilstoši plānotajam, pašlaik nav kavētu maksājumu. Pašvaldība turpina īstenot plašu brīvprātīgo iniciatīvu atbalstu", - tā Ropažu novada dome.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Delna: gandrīz pusē pašvaldību ir nepilnības domju sēžu protokolos

Gandrīz pusē pašvaldību ir nepilnības domju sēžu protokolos, secinājusi biedrība "Sabiedrība par atklātību - Delna" ("Delna"), izpētot visu 43 Latvijas pašvaldību domju sēžu protokolus.

Sabiedrība Pašvaldību vadītāji būs jāpiesaka pielaidei valsts noslēpumam

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča rosinātos grozījumus Pašvaldību likumā, kas pēc vietvaru nākamajām vēlēšanām noteiks pienākumu pašvaldībām pielaidei valsts noslēpumam pieteikt pašvaldību vadītājus un viņu vietniekus.

Sabiedrība Latvijā popularitāti gūst viedo ciemu kustība (+VIDEO)

Turpinot stiprināt aktīvo kopienu ilgtspēju un attīstību, jau vairākus gadus kampaņas īsteno biedrība "Latvijas Lauku forums".

Sabiedrība Ministre rosinās veidot jaunu valsts investīciju programmu pašvaldību atbalstam

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) rosinās veidot jaunu valsts investīciju programmu pašvaldību atbalstam.