• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aprīļa vidus daudzviet Latvijā bijis mitrāks par normu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:45, 23.04.2024


Vidējā gaisa temperatūra aprīļa otrajā dekādē Latvijā bija tuvu normai, savukārt nokrišņu daudzums sasniedza 163% no daudzu gadu vidējā rādītāja, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.


Foto: LETA

Zemgalē un Rīgā nokrišņu bija mazāk nekā ierasts, bet lielākajā daļā Kurzemes, Vidzemes un Latgales lija un sniga krietni vairāk par normu. Valstī vidēji nokrišņu daudzums mēneša vidū bija 19,9 milimetri, Jelgavas novērojumu stacijā reģistrēti tikai četri milimetri nokrišņu, bet visvairāk to bija Pāvilostā - 42,7 milimetri.

Aprīļa otrās dekādes pirmā puse bija siltāka par klimatisko normu, bet otrā puse - aukstāka. Dekādes beigās vietām īslaicīgi izveidojās plāna sniega sega.

Vidējā gaisa temperatūra bija +5,8 grādi - nepilnus trīs grādus zemāka nekā mēneša pirmajā dekādē, tomēr tā saglabājās vienu grāda desmitdaļu virs normas.

Minimālā gaisa temperatūra mēneša vidū bija -3,3 grādi 20.aprīlī Daugavpils novērojumu stacijā, bet maksimālā temperatūra bija +16,4 grādi 12.aprīlī Rīgā.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums bija 80% - no 75% Rīgā līdz 87% Ventspilī. Stiprākās vēja brāzmas - 24,6 metri sekundē - tika novērotas 15.aprīlī Dobelē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Sabiedrība Tuvākā diennakts būs silta, pelēka un lietaina

Tuvākajā diennaktī atkusnis turpināsies, debesis būs apmākušās un palaikam gaidāms lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Nākamajā nedēļā ciklona ietekmē bieži līs

Nākamajā nedēļā ciklona ietekmē bieži līs, taču būs rudenīgi silti, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Otrdien daudzviet Latvijā gaidāms neliels lietus

Otrdien Latvijā būs pārsvarā apmākušās debesis un daudzviet gaidāms neliels lietus, īpaši naktī un no rīta, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Trešdien visā Latvijā palaikam līs, iespējams pērkona negaiss

Trešdien naktī un no rīta visā Latvijā palaikam līs, vietām gaidāms stiprs lietus un iespējams pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.