• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pīrsings. No seniem rituāliem līdz mūsdienu mākslai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 06:20, 22.04.2024


Modes akcents vai kultūras mantojums? Pīrsings noteikti ir pasaulē populārākā un pieprasītākā ķermeņa modifikācija ar ļoti bagātu un noslēpumainu pagātni.



Dažādos laikmetos pīrsingam ir bijušas dažādas lomas, sākot no aizsardzības metodes pret ļaunajiem gariem, kā līdzeklis pretinieku baiļu izraisīšanai un beidzot ar drosmes un sociālā statusa simbolu.

Visos šajos gadījumos pīrsings joprojām ir unikāls ķermeņa modifikācijas veids, kas vienlaikus atspoguļo personīgās vēlmes un modes tendences, kā arī dziļas kultūras tradīcijas.

Kāds mūsdienās ir moderns pīrsings un kā tas laika gaitā ir mainījies, uzzināsiet no šī raksta kopā ar VEAN TATTOO.

Viens no populārākajiem pīrsingu veidiem ir ausu pīrsings.

Visu laiku klasika, vai tā tiešām ir un no kurienes šī klasika radās?

Ausu caurduršana ir vecākā ķermeņa modifikācija. Vecākajai mūmijai, vārdā Ötzi, atrasta Alpos uz Austrijas un Itālijas robežas, tika konstatētas ausu caurduršanas pēdas. Tika uzskatīts, ka, lai novērstu garu iekļūšanu smadzenēs pa auss eju, tika veikti ausu pīrsingi, jo viņi uzskatīja, ka metāls atbaida garus un dēmonus. Taču mūsdienu ausu caurduršana ietver ne tikai caurdurtu ādu. Varat apspēlēt šo, kā vēlaties, taču mūsdienās joprojām ir nepārprotami favorīti, kurus mēs vēlamies izteikt.

Helix - ir viena no skaistākajām un nesāpīgākajām auss pīrsinga punkcijām, jo ​​tiek caurdurta auss augšējā skrimšļa daļa, kurai maz nervu galu. Šādam pīrsingam ir neticami daudz rotaslietu, kas ļauj neierobežot iztēli to izvēlē.



Industrial - ir brutāls, provokatīvs pīrsings, kas tiek veikts divās vietās, viens otram pretī, auss augšdaļā un nostiprināts ar vienu rotaslietu. Šis pīrsings nav piemērots visiem, meistars pirms pīrsinga apskata ausi un, ja tas ir anatomiski iespējams, viņš uzņemas pīrsingu veikt.



Tragus - Šāda veida pīrsings izskatās ļoti eleganti, caurdurtais tragus izskatās graciozs un glīts. Neskatoties uz to, ka to visbiežāk dara sievietes, vīriešiem tragus izskatās ne mazāk spilgti.



Papildus ausu caurduršanai ļoti populārs ir deguna pīrsings.

Šāda veida ķermeņa modifikācijas mūsdienās ciena ne tikai modes cienītāji, bet arī kultūras sekotāji, kas godā savas gadsimtiem senās tradīcijas.

Septum - deguna starpsienas punkcija starp nāsīm, šāda veida pīrsings ir pazīstams kopš ļoti seniem laikiem, karotāju ciltis taisīja sev starpsienu un metāla vietā ievietoja kociņus, lai pretiniekam izskatītos biedējošāk. Mūsdienu pasaulē tas vairāk ir saistīts ar sevis izpaušanu un nepavisam nav biedējošs, tieši otrādi, tas vilina, piesaista uzmanību un interesi pīrsinga nēsātājam.



Nāss pīrsings - šis estētiski pievilcīgais pīrsings ir viens no visizplatītākajiem un simboliskākajiem pīrsingu veidiem, kur pēc valkātāja pieprasījuma deguna spārns tiek caurdurts dažādos augstumos. Tas ir ļoti izplatīts Indijas sieviešu vidū, kur tā ir sievišķības, skaistuma un vitalitātes personifikācija.



Pīrsings ir vairāk nekā tikai ķermeņa dekorēšana, tā ir dziļi personiska izvēle, smeļoties iedvesmu gan no mūsdienu modes, gan bagātas vēsturiskās pagātnes.

Aicinām apmeklēt VEAN TATTOO studijas, lai kopīgi izpētītu ķermeņa pīrsingu pasauli, kur modes un kultūras mantojums saplūst, radot kaut ko unikālu un mūžīgi skaistu.

Apmaksāta publikācija


Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenu izmaiņām nav vienotas tendences

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās bija vērojamas atšķirīgas tendences degvielas cenām, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Sports Šilovs atvaira visus pretinieka metienus, Canucks iet tālāk (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien atvairīja visus pretinieka metienus, bet uzbrucējs Teodors Bļugers vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņu pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izcīnīja uzvaru.

Interesanti fakti 5. maijā Inženieru arsenāls Daugavpils cietoksnī svinēs gadadienu (+VIDEO)

Gada laikā Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs ir ieguvis labu praktisko pieredzi un plāno arvien aktīvāk strādāt.