• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Arī rīt Rīgā darbosies "sniega biļetes"

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:47, 22.04.2024

Andris Ērglis


"Sniega biļetes" var izmantot jebkura pilngadīga persona, brauciena laikā ņemot līdzi automašīnas tehnisko pasi. Autovadītāja apliecībai obligāti nav jābūt līdzi. Automašīnas tehniskā pase apliecina, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis.


Foto: LETA

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu turpināsies stipra snigšana, kā arī pazemināsies gaisa temperatūra, tādēļ Rīgas pašvaldība arī otrdien, 23.aprīlī, ieviesīs tā saucamās "sniega biļetes". Šajā dienā autovadītāji pilsētas sabiedrisko transportu - autobusus, trolejbusus un tramvajus - varēs izmantot bez maksas.

Pazeminoties gaisa temperatūrai, uz ceļiem veidosies apledojums, sniega segas biezums varētu pieaugt līdz pat desmit centimetriem, kā arī pasliktināsies redzamība, tādēļ galvaspilsētas ielās var veidoties apgrūtināti braukšanas apstākļi. Ielu un ietvju uzturēšanā tiks iesaistīti visi pašvaldības dienesti un pieejamā tehnika, tomēr, lai atvieglotu ielu tīrīšanu un mazinātu iespējamos sastrēgumus, iedzīvotāji aicināti maksimāli izmantot sabiedrisko transportu.

Ņemot vērā, ka liela daļa automašīnu jau ir aprīkotas ar vasaras riepām, Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem, iespēju robežās izvēlēties veikt darba pienākumus attālināti, pārvietoties ar sabiedrisko transportu vai arī savlaicīgi plānot izbraukšanas laiku un maršrutu, rēķinoties, ka ceļā var būt jāpavada ilgāks laiks nekā ierasts.

Otrdien par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiks uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība jeb automašīnas tehniskā pase. Minētais dokuments kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tas nav jāuzrāda sabiedriskā transporta vadītājam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Sabiedrība Ziedos siltumu Ukrainas vēstniecībai Rīgā

AS "Rīgas siltums" plāno ziedot siltumapgādi 150 MWh apjomā laika posmā no 2023.gada 1.oktobra līdz 2024.gada 30.septembrim Ukrainas vēstniecības ēkai Kalpaka bulvārī 3, Rīgā.

Sabiedrība Sniega dēļ ir jāmaina auto stāvēšanas prakse, brīdina varasiestādes (+VIDEO)

Nolaidīgajiem autovadītājiem pašvaldība piemēros sodus.

Sabiedrība Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā vairāk būtu jāiesaistās valstij

Pašvaldībām, kuras pašlaik finanšu izlīdzināšanas fondā iemaksā lielākās iemaksas, tik lielā apmērā iesaistīties nevajadzētu, bet tā vietā ar lielāku ieguldījumu būtu jānāk valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors Normunds Audzišs.