• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Smiltenes novada iedzīvotāji var ietaupīt uz tipveida projektiem (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:05, 20.04.2024


Tie ir izstrādāti tā, lai būtu ērti pielāgojami jebkurai atrašanās vietai.


Ar piedāvātajiem variantiem var iepazīties www.smiltenesnovads.lv.

Lai novada iedzīvotājiem atvieglotu būvniecības procesu, tām palīgēkām, kas atbilst mazēku definīcijai (mazēka ir vienstāva ēka, kuras apbūves laukums nav lielāks par 25 m2), un veicinātu arhitektoniskā veidola vienotību novada teritorijā, Smiltenes novada būvvalde piedāvā iedzīvotājiem iespēju izvēlēties kādu no izstrādātajiem tipveida projektiem. Tipveida projekti izstrādāti, lai atvieglotu palīgēku būvniecības procesu novada teritorijā.

Tipveida projektu dokumentācija sagatavota atbilstoši būvniecības normatīvā regulējuma prasībām. Tipveida projektos ietilpst skaidrojošais apraksts par plānoto būvniecības ieceri (tai skaitā par ugunsdrošības risinājumiem un izmantotajiem būvizstrādājumiem, būvniecībā radušos atkritumu apsaimniekošanu, to apjomu un pārstrādes vai apglabāšanas vietu, vides aizsardzības pasākumiem), objekta vizuālais risinājumu un arhitektūras rasējumi (stāva plāns, fasādes risinājumi un jumta plāns).

Tipveida projektus ir iespējams pielāgot būvniecības ierosinātāja vajadzībām, tie ir izstrādāti tā, lai būtu ērti pielāgojami jebkurai atrašanās vietai. Sazinoties ar būvvaldes arhitektu, ir iespējams mainīt ēkas ārējās nesošās konstrukcijas, apdares materiālus, ailu novietojumu un citus risinājumus projektā.

Personām, kuras vēlas pielāgot tipveida projekta risinājumus, nepieciešamas sazināties ar kādu no būvvaldes speciālistiem.

Apmeklētāju pieņemšanas dienās Smiltenes novada būvvalde Smiltenes novada iedzīvotājiem nodrošina palīdzību tipveida projektu dokumentācijas iesniegšanai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Lasiet arī