• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Rīgas mežu» centrālo biroju plāno pārcelt uz Āgenskalnu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:36, 31.03.2024


Pašvaldības SIA "Rīgas meži" biroju plānots pārcelt uz Āgenskalnā esošo bijušās Rīgas 14.vidusskolas ēku.


Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā Rīgas dome nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā SIA "Rīgas meži" skolas ēku, šķūni un zemi Margrietas ielā 4, kur iepriekš atradās Rīgas 14.vidusskola.

Kā rakstīts SIA "Rīgas meži" vēstulē domes Īpašuma departamentam, uzņēmumam tika piedāvāts īpašums Ojāra Vācieša ielā "Dārzu un parku" Pārdaugavas iecirkņa bāzes vietas izveidei. Apsekojot īpašumu, uzņēmums konstatēja, ka teritorija neatbilst bāzes izveides prasībām, jo tās daļa atrodas ielu sarkanajās līnijās, kas apgrūtina iespējas izveidot inženierkomunikāciju risinājumus. Teritorijā nav nodrošināts kanalizācijas un ūdens pieslēgums.

Uzņēmums aicināja steidzami izvērtēt un piešķirt lietošanā nekustamo īpašumu Margrietas ielā 4, kas būtu piemērots SIA "Rīgas meži" centrālā biroja un Pārdaugavas iecirkņa bāzes izveidei.

Pašlaik SIA "Rīgas meži" nomā biroja telpas Ojāra Vācieša ielā 6 k-1, kur atlikušais nomas termiņš ir trīs gadi.

Uzņēmums pauda gatavību pilnībā iesaistīties, lai izveidotu bāzes vietu un tā rezultātā Rīgas valstspilsēta iegūtu sakoptu teritoriju.

Dome par Rīgas 14.vidusskolas likvidēšanu lēma 2022.gada 2.martā. Vidusskolas vispārējās izglītības programmu īstenošana tika nodota Rīgas Raiņa vidusskolai un Rīgas Reinholda Šmēlinga vidusskolai.

Rīgas 14.vidusskolā no 2011. līdz 2021.gadam skolēnu skaits samazinājās par 44% - no 421 līdz 234 skolēniem. Skolai bija zemi centralizētā eksāmena rezultāti matemātikā. 2020./2021.mācību gadā tie bija 12,5%. Skolai nebija sporta vajadzībām nepieciešamās bāzes.

Skola īstenoja pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmas tikai neklātienes formā, tajā skaitā nodrošināja vispārējās izglītības ieguves iespējas Iļģuciema cietumā.

"Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku Mežaparks. 2022.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 21,35 miljonus eiro, bet peļņa bija 2,14 miljoni eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika Putniņš: Šis gads meža nozarei bijis dinamisks un brīžiem arī neprognozējams

Meža nozarei 2023.gads bijis gana dinamisks un brīžiem arī neprognozējams, aģentūrai LETA stāstīja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

Sabiedrība Rīgas un Pierīgas mežos vērojama bīstama sniegliece un snieglauze

Rīgas un Pierīgas mežos vērojama bīstama zaru liekšanās jeb sniegliece un zaru lūšana jeb snieglauze, informēja SIA "Rīgas meži" pārstāvji.

Sabiedrība Pie Ministru kabineta protestē pret veco mežu izciršanu

Šodien vairāki desmiti cilvēku pie Ministru kabineta ēkas pulcējušies klusajā protestā, iestājoties par veco mežu saglabāšanu.

Interesanti fakti Latvijas mežiem palīdz kritušie koki, norāda speciālisti (+VIDEO)

Visi interesenti aicināti uz Ķemeru dabas rezervātu, lai izpētītu valsts savvaļas dabu.