• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Austrumu slimnīcā nogādāti 15 karā Ukrainā smagi cietuši cilvēki

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:40, 21.03.2024


Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) šodien tika nogādāti 15 karā Ukrainā smagi cietuši cilvēki.



NMPUK pacientus sagaidīja multidisciplināra mediķu komanda - dažādu specialitāšu ārsti un aprūpes personāls no NMPUK, Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikas, Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikas, Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļas un Rehabilitācijas klīnikas. Visiem pacientiem tika veikts vispusīgs veselības stāvokļa skrīnings - dažādi laboratoriskie izmeklējumi, pārbaudot arī multirezistento infekciju iespējamo klātbūtni, jo kara apstākļos tās strauji uzliesmo un izplatās.

RAKUS specializētajās klīnikās ārstēsies septiņi ļoti smagus kara ievainojumus guvuši kareivji. Viņiem tiks veiktas vairākas sarežģītas un secīgas ķirurģiskas un mikroķirurģiskas operācijas. Savukārt, lai pacienti ātrāk atgūtos pēc sarežģītām un smagām kara traumu operācijām, ar viņiem strādās fizioterapeiti, ergoterapeiti, rehabilitologi un funkcionālie speciālisti. Ievainotie ārstēsies RAKUS Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikā, Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikā, Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļā.

Pēc izmeklējumu veikšanas NMPUK - septiņi pacienti turpinās ārstēšanos RAKUS, bet pārējie - atkarībā no traumu specifikas - dosies uz citām Latvijas ārstniecības iestādēm.

Plānots, ka viens pacients tiks pārvests turpmākai ārstēšanai uz Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu (PSKUS) un aprūpēts Sociālās integrācijas valsts aģentūrā, bet septiņus pacientus pārvedīs tālākai ilgstošai rehabilitācijai uz Nacionālo rehabilitācijas centru "Vaivari".

Ukrainas karā cietušo pacientu atvešana uz RAKUS tiek īstenota, pateicoties privātai iniciatīvai - labdarības projekta "M-Help.com" dibinātāju Arvja Reketa un Mārtiņa Medinieka rīcībai. Savukārt Georgija Logvinska labdarības fonds, kas darbojas Ukrainā, ir aprīkojis un pārbūvējis autobusu, ar kuru tiek nodrošināta šo pacientu transportēšana.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Interesanti fakti Austrumu slimnīca pērn apkalpojusi aptuveni 4000 cilvēku dienā

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Zvanu centrs 2023.gadā pieņēmis vairāk nekā 700 000 klientu zvanu, kopumā dažādās platformās nodrošinot vairāk nekā viena miljona klientu apkalpošanu gada laikā - 85 000 klientu ik mēnesi jeb aptuveni 4000 cilvēku dienā.