• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baiba Rubesa sasauc konferenci par sieviešu līdztiesību (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:02, 25.02.2024


Atalgojuma plaisa starp dzimumiem Latvijā ir 17,1%, kas ir viena no lielākajām Eiropas Savienībā.


Rubesa 2021. g. kļuva par HansaMatrix padomes priekšsēdētāju.

Trīs no četriem vīriešiem (74%) pilnībā piekrīt vai drīzāk piekrīt, ka Latvijā pastāv dzimumu līdztiesība vadošos amatos uzņēmumos un citās organizācijās, piemēram, valdēs, padomēs u.tml., kamēr līdzīgi domā tikai 44% sieviešu, liecina jaunākie "Novatore dzimumu līdztiesības barometra" dati. Aptauja tapusi sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat", un tā parāda, ka izpratne par dzimumu līdztiesību profesionālajā un ģimenes dzīvē starp dzimumiem joprojām būtiski atšķiras.

"Ir skaidrs, ka Latvija ir daudz panākusi dzimumu līdztiesības jomā un varbūt ārēji šķiet, ka viss ir kārtībā, tomēr dati liecina, ka nebūt nedzīvojam ideālā pasaulē. Atalgojuma plaisa ir 17,1%, kas ir viena no lielākajām Eiropas Savienībā. Sievietēm joprojām ir sarežģītāk ieņemt vadošus amatus labi apmaksātās nozarēs un Latvijas TOP 500 uzņēmumu vadošajos amatos ir tikai 25% sieviešu un valsts kapitālsabiedrībās - 35%. Nav viegli iejusties otra kurpēs, īpaši, ja pats atrodies varas pozīcijās. Tāpēc vēlamies vērst uzmanību, ka darāmā joprojām ir daudz, lai mēs visi kopā kā sabiedrība justos atbalstīti, motivēti, spētu sekot saviem profesionālajiem sapņiem un veicinātu savu personīgo un visas valsts finansiālo labklājību," saka "Novatore" līdzdibinātāja Baiba Rubesa.

Baiba Anda Rubesa (dzimusi 1954. gada 21. aprīlī, Kanadā) ir latviešu uzņēmēja un sabiedrisko attiecību speciāliste. Viņa ir bijusi SIA Latvija Statoil izpilddirektore (2001—2008), kopuzņēmuma AS RB Rail valdes priekšsēdētāja un izpilddirektore (2015—2018). Viņa ir režisores Baņutas Rubess māsa.

"Novatore Impact Summit" ir starptautiska konference sieviešu ekonomiskai spēcināšanai, kas šī gada 7.martā notiks Rīgā. Tās mērķis - veicināt sieviešu ekonomisko aktivitāti un sekmēt dzimumu dažādību augstākajās biznesa līderpozīcijās. Konferencē pulcēsies 30 Baltijas un pasaules līmeņa runātāji/-as, lai izglītotu un iedvesmotu sievietes īstenot savas karjeras ambīcijas un gūt lielāku ietekmi ekonomikā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Sievietes alkoholiķes varēs saņemt valsts apmaksātu kontracepciju

Sievietēm, kuras ir pakļautas sociālās atstumtības riskam, no šī gada tiek nodrošināta valsts apmaksāta kontracepcija - intrauterinā sistēma (spirāle) vai kontraceptīvais zemādas implants, informē Nacionālais veselības dienests (NVD).

Veselība Latvijas sievietes var uzveikt urīnpūšļa slimības, pauž nefroloģe (+VIDEO)

Jo tuvāk nierēm, jo infekcijas norise ir smagāka un nopietnāka.

Veselība Šonedēļ Latvijas dāmas varēs atjaunināt savu krūšu veselību (+VIDEO)

Ikviena sieviete vecumā no 50 gadiem tiek aicināta sameklēt sev tuvāko mamogrāfu.

Veselība Vai kontracepcija ietekmē depresiju Latvijas sievietēm (+VIDEO)

"Nevēlama grūtniecība ir daudz nopietnāks faktors", - pauž eksperti.