• Maija,
  • Paija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ērģelniece Ļisicina Jūliju Navaļnaju nosauca par «ienaidnieku» (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:28, 23.02.2024


No Rīgas Doma viņa ir nogājusi garu ceļu līdz Putina bezierunu atbalstam.


“Tas ir ienaidnieks,” zem Jūlijas Navaļnajas portreta rakstīja pasaulslavena ērģelniece.

Sociālajos tīklos raisās asas diskusijas par Putina Krievijas cietumos bojā gājušā disidenta atraitnes prasībām - ieviest jaunas sankcijas pret Kremli.

Apspriežot Jūliju Navaļnaju "Facebook" komentāros, Latvijā pazīstamā mākslinieciskā personība, ērģelniece Jevgeņija Ļisicina viņu nodēvējusi par “ienaidnieku”.

Jau piecus gadus Ļisicinas kundze dzīvo Maskavā, neskatoties uz to, ka savulaik par īpašiem nopelniem viņai tika piešķirta Latvijas pilsonība.

Jevgēnija Ļisicina dzimusi 1942. gada 11. novembrī Stupino pilsētā Maskavas apgabalā. 1949. gadā viņas ģimene pārcēlās uz Urāliem, kur Jevgēnija pabeidza Sverdlovskas desmitgadīgo mūzikas skolu. Pēc mūzikas skolas pabeigšanas Jevgēnija iestājas Ļeņingradas konservatorijā profesora V. Nilsena klavierklasē. 1965. gadā Ļisicina pārcēlās uz Rīgu, lai mācītos ērģeļspēli pie profesora N.Vanadziņa Latvijas konservatorijā, kur arī pabeidza ērģeļspēles kursu, iegūstot par izcilām mācību sekmēm vienīgo konservatorijā Čaikovska vārdā nosaukto stipendiju.

Jau mācoties konservatorijā, Jevgēnija nospēlēja vairāk nekā 40 solokoncertu, gan uz Doma baznīcas ērģelēm, gan citās PSRS pilsētās. Doma baznīcā tika ierakstīta arī viņas pirmais mūzikas disks. Pēc 1968. gada Ļisicina kļuva par Latvijas Valsts filharmonijas solisti un darba gados nospēlēja vairāk kā 1000 solokoncertu, ierakstīja vairāk kā 20 ilgspēlējošo plašu ar klasisko mūziku un koncertēja Eiropas valstīs, ceļot Latvijas prestižu ārzemēs.

1968. gadā Jevgēnija Ļisicina piedalījās starptautiskajā Čurļoņa konkursā, kurā ieguva otro prēmiju un laureāta goda nosaukumu. 1989. gadā divas viņas plates ar J. S. Baha un A. Vivaldi ierakstiem Jevgēnijas Ļisicinas izpildījumā Padomju Savienības klasiskās mūzikas hitparādē ieguva 5. un 7. vietu starp 10 vispopulārākajiem hitiem. 1995. gadā Latvijas Republikas Saeima piešķīra Jevgēnijai Ļisicinai Latvijas pilsonību par sevišķiem nopelniem tās labā. No 1999. līdz 2002. gadam Jevgēnija nospēlēja divus ļoti plašus ciklus. Viens no tiem bija veltīts Rīgas 800. gadadienai un ietvēra pilnus 17 koncertus, otrs bija veltīts viņas pasniedzējam profesoram N.Vanadziņam (viņa 110. gadadienā) un ietvēra 9 lielos monogrāfiskos koncertus. 2019. gadā Ļisicina pārcēlās uz dzīvi Dolgoprudnijas pilsētā Maskavas apgabalā.

Pēdējā laikā Ļisicinas kundze sociālajā tīklā "Facebook" visos iespējamos veidos izceļas ar komentāriem par labu Krievijas oficiālajai politikai. Tikmēr šīs valsts varas iestādes Marka Cukerberga ideju atzina par ekstrēmistu kopienu.

Intervijā ar bijušo Eiropas Parlamenta deputātu Andreju Mamikinu, kurš nesen aizbēga no Latvijas, Ļisicina Putinu nodēvēja par “politikas Bahu”.



Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ogres novada mēra Helmaņa alga palielinājusies par 36%

Pērn Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) alga domē palielinājusies par 36%, sasniedzot 64 477 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Sabiedrība Rīgā rīkos psiholoģiskā atbalsta nometnes bērniem no Ukrainas

Rīgā rīkos psiholoģiskā atbalsta nometnes bērniem no Ukrainas.

Sabiedrība Aptuveni 700 NATO karavīrus izvietos netālu no Rīgas lidostas

Gatavojoties NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanai līdz brigādes līmenim, paredzēts, ka aptuveni 700 sabiedroto karavīrus izvietos Mārupes novadā, informē aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Lasiet arī

Pasaule Grozevs: Navaļnija nāves izmeklēšanai vajadzētu noslēgties mēneša laikā

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija nāves apstākļu izmeklēšanai vajadzētu noslēgties mēneša laikā, prognozēja izdevuma "Bellingcat" pētnieciskais žurnālists Hristo Grozevs.

Pasaule Maskavā apbedīts Navaļnijs (VIDEO)

Ieslodzījumā mirušais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs piektdien apglabāts Maskavas Borisovas kapsētā netālu no Maskavas upes krastiem.

Pasaule Maskavā notiks Navaļnija bēres

Maskavā piektdien notiks Krievijā ieslodzījumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija bēres, taču pastāv bažas, ka policija aizturēs tos, kas ieradušies atvadīties.

Pasaule Navaļnija bēres notiks piektdien Maskavā

Krievijā ieslodzījumā mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija bēres notiks piektdien Maskavā, sociālajā tīklā "X" pavēstīja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.